Nå kan alle prøve Steam på Linux

Valve åpner slusene for alle som ønsker et Windows- og Mac-alternativ.

Har du klødd etter å kaste Windows ut vinduet, kan du glede deg over at Valve nå åpner slusene for alle som ønsker å prøve Steam på Linux. Dette melder Eurogamer.

Valve har altså åpnet for at alle som ønsker skal kunne ta del i betatesten av en Linux-utgave av nettklienttjenesten Steam. Linux-utgaven skal hovedsaklig støtte Ubuntu 12.04-distribusjonen, som kan lastes ned helt gratis fra operativsystemets nettside. Det kan dog hende at andre Linux-varianter kan fungere uten store problemer. Fra før av er programmet tilgjengelig for Windows og Mac, der det har oparbeidet seg en markedslederposisjon blant de mange nettbutikkene som tilbyr digitalt salg av spill.

Så langt er Linux-utgavens spillutvalg beskjedent sammenlignet med sine konkurrenter. I skrivende stund ligger det 39 spill ute til Linux på spillplattformen, men vi forventer at porteringen og produksjonen vil ta seg opp nå som tilbudet er tilgjengelig for alle.

«Times they are a-changing»

Valve har tidligere signalisert at de ønsker å utvide horisonten og sjekke ut om Linux kan egne seg som et alternativ til Windows. Vi har tidligere hørt snakk om hvordan Valve-gründeren Gabe Newell ikke er videre begeistret for nye Windows 8, og det er vanskelig å ikke se ekspansjonen som et forsøk på å slakke på lenkene Microsoft har hatt over spillmarkedet siden begynnelsen av nittitallet.

Team Fortress 2 er et av spillene som er tilgjengelige for Linux.

For et par uker siden kunne Newell også bekrefte at Valve har ønsker og planer om å gi ut maskinvare som skal egne seg til stuebruk. Høstens lanserte storskjermmous, som gjør det lettere å bruke Steam på TV-en, og Linux-utviklingen skal være to viktige faktorer i den kommende stueerobringen.

– Vår maskinvare vil kjøre på et svært kontrollert miljø. Hvis du vil ha mer fleksibilitet kan du kjøpe en normal PC. Dette er for folk som vil ha en løsning hvor de bare trenger å skru på maskinen, og så er de i gang, det er det folk vil ha i stua, sa Newell til spillbloggen Kotaku den gang.

Les også: Valve med stue-PC Les også: Nå kommer Steam til Linux

Siste fra forsiden