Nå kan du bruke GameCube-kontrolleren din med Nintendo Switch

Konsollens nyeste oppdatering introduserte en liten hemmelighet.

Nintendo, Wikimedia, montasje Gamer.no

For en snau uke siden rullet Nintendo ut en ny oppdatering for Nintendo Switch, som ifølge utvikleren stort sett kun introduserte opptak av videosnutter og muligheten til å overføre lagringsfiler.

Slik fungerer GameCube-kontrollerne med Nintendo Switch. (Video: GameXplain)

Siden lanseringen har fans imidlertid funnet flere funksjoner som ikke ble offisielt avslørt, og blant disse er støtte for GameCube-kontrollere.

Twitter-bruker MasterMewking var blant de første som oppdaget at han kunne spille Switch med den klassiske kontrolleren. Alt man trenger er GameCube-adapteret som opprinnelig ble lansert for Wii U – i tillegg til kontrolleren, selvfølgelig.

I videoen over viser YouTube-kanalen GameXplain hvordan det hele virker, fra tilkobling av kontrolleren til spilling av Switch-spillet Fire Emblem Warriors. Videoen påpeker riktignok at det lønner seg å også ha en Switch-kontroller for hånden, for å navigere enkelte menyer der GameCube-kontrolleren ikke strekker til.

GameCube-spill på Switch?

Nyheten stemmer overens med ryktene om at GameCube-spill trolig skal lempes inn i Virtual Console-utvalget på Switch. Kilder med kjennskap til saken fortalte i fjor at funksjonaliteten allerede skal være på plass, og Lugi's Mansion, Super Mario Sunshine og Super Smash Bros. Melee skal visstnok bli de første spillene tilgjengelig på hybridkonsollen.

Nintendo har så langt ikke sagt stort om Virtual Console på Switch, annet enn at mer informasjon vil deles ved «en senere anledning». Spillere kan riktignok allerede prøve seg på noen eldre titler, gjennom Arcade Archives-tjenesten som ble lansert på Switch i september.

Switch skal også få flere bruksområder.
Nintendo har blant annet hintet om støtte for Netflix »

Siste fra forsiden