Nå kan du kjøpe nytteprogrammer på Steam

Valve åpner plattformen for mer enn spill.

Nettjenesten Steam har nå begynt å selge annen programvare enn bare spill. Dette forteller Valve i en pressemelding på mail.

Av en eller annen grunn har flertallet av de seks lanserte nytteprogrammene fokus på kreativ utfoldelse. Kun ytelsestest-programmene 3DMark 11 og 3DMark Vantage skiller seg fra mengden.

Kanskje mest interessant for spillfans er GameMaker: Studio, som lar deg skape ditt eget spill i et brukervennlig grensesnitt. Programmet er også så integrert i SteamWorks at man kan dele sine kreasjoner lekende lett med venner gjennom plattformen.

Her er en fullstendig liste over de seks første nytteprogrammene på Steam:

ArtRage Studio Pro CameraBag 2 GameMaker: Studio 3D-Coat 3DMark Vantage 3DMark 11

Valve skryter av at de nye programmene drar nytte av SteamWorks-egenskaper, slik som muligheten til å lagre prosjekter i Steams skytjeneste, enkel installasjon og automatisert oppdatering.

Forsinket utgivelse

Det har lenge vært kjent at Valve pludret med å dytte ut mer enn bare spill på Steam, men etter å ha mistet sin første tidsfrist den 5. september har det vært relativt stille fra den leiren. Nå er derimot slusene åpnet, og vi kan helt sikkert vente oss flere nytteprogrammer i tiden som kommer.

Spørsmålet er om Valve nå prøver å etablere Steam som en mer allsidig plattform, og om dette kan fungere. Det er mulig dette er det første tegnet på at Half-Life-selskapet ønsker å være et alternativ til kommende Windows Store, som lanseres med Windows 8 senere denne måneden. Tidligere i sommer gikk Valve-pappa Gabe Newell ut mot det kommende operativsystemet, og kalte det en katastrofe for PC-utviklingens fremtid, blant annet fordi Windows Store er et lukket system som Microsoft har stålkontroll over. Om Steam klarer å bli et godt alternativ gjenstår å se, men det er spennende å se at Valve fortsetter å utvide sin horisont.

Les også: Steam vil selge nytteprogrammer Les også: Nå kan du teste Steams TV-modus

Siste fra forsiden