Nå kan du se filmen om Gran Turismo-skaperen

Dokumentaren om Kazunori Yamauchi er lagt ut på YouTube.

Gran Turismo-skaperen Kazunori Yamauchi.
YouTube

De fleste som er interessert i bilspill har helt sikkert hørt om Kazunori Yamauchi, den japanske racerbilføreren og spilldesigneren som står bak den populære, PlayStation-eksklusive Gran Turismo-serien.

Som nettstedet Digital Trends melder er det nå laget en dokumentarfilm om den aktverdige spillskaperen.

Dokumentaren heter Kaz: Pushing the Virtual Divide og er laget av den israelskfødte regissøren Tamir Moscovici. Filmen ble opprinnelig lagt ut på strømmetjenesten Hulu i januar, men den kan nå ses i sin helhet på nettstedet YouTube.

Bilfrelst som treåring

Kaz: Pushing the Virtual Divide fokuserer på Yamauchis sterke lidenskap for biler og bilkjøring, en interesse som startet allerede da han var tre år gammel, og hvordan denne i sin tur inspirerte ham til å skape spillserien.

Vi får også et innblikk i hva som skjer bak dørene til Polyphony Digital-studioet under utviklingen av spillene. Blant annet får vi forklart prosessen bak realismen som spillene er kjent for, som for eksempel innebærer kartlegging av hvordan hver enkelt av komponentene i bilene påvirker kjøreopplevelsen.

I dokumentaren kommer også Yamauchis perfeksjonistiske innstilling godt frem, som var den sentrale årsaken til de endeløse forsinkelsene til det forrige spillet i serien, Gran Turismo 5. Dokumentaren varer 1 time og 24 minutter og kan ses under.

Det kommer stadig flere spill-dokumentarer. «State of Play» tar for seg profesjonelle StarCraft-spillere »

Siste fra forsiden