Nå kan du spille Dune II i nettleseren

Westwoods sjangerdefinerende sanntidsstrategispill kjører på HTML5-kode.

Før Westwood begynte å pusle med alternativ militærfiksjon i Command & Conquer-serien, prøvde de seg på et sanntidsstrategispill satt i Frank Herberts Dune-univers. Dune II har i ettertiden blitt kanonisert som en av de første sanntidsstrategispillene, og spillet formet på mange måter støypeforma for hvordan sjangeren skulle utvikle seg videre på nittitallet.

Nå, to tiår etter at spillet deiset ned på markedet for første gang, er det mulig å spille hele sulamitten i nettleseren. Nettleserutgaven har blitt kodet i HTML5-kode av Aleksander Guryanov, som i den siste tiden har jobbet med å fikle sammen en åpen kildekodeutgave av klassikeren.

Du kan spille Dune II helt fritt her.

Skjermbilde fra nettleserutgaven av Dune II.

Dune II er langt fra det første spillet som har blitt kodet i HTML5. Tidligere i år har Zepto Lab for eksempel kodet om sitt iOS-spill Cut the Rope til kodespråket, og det finnes en hel drøss av små og store spill der ute som benytter seg av kodegrunnlaget.

Westwood Studios ble stengt ned i 2003 av EA, og utviklergjengen ble spredt over alle vinder. Noen av de tidligere ansatte slo seg sammen og startet Petroglyph Games, som for tiden jobber med MOBA-spillet Battle for Graxia og det ambisiøse sanntidsstrategispillet End of Nations.

Les også: Final Fantasy i nettlesaren? Les også: Slik ser spill ut i nye Firefox 15

Siste fra forsiden