Nå kan du teste Total War: Shogun 2

Enorm strategidemo lansert på Steam.

Det er fortsatt noen uker igjen til strategispillet Total War: Shogun 2 dukker opp i butikkene, men hvis du vil forkorte ventetiden kan du teste en 6 GB-stor demo av spillet, som har dukket opp på Steam. Du må ha Steam-klienten installert på systemet ditt for å kunne kjøre demoen.

Som de øvrige Total War-spillene blander Shogun 2 taktisk kamp på detaljerte 3D-slagmarker med storstrategi på et oversiktskart. Utviklerne i Creative Assembly forteller at begge deler av spillet er representert i den store demoen.

Handlingen foregår i det historiske Japan. Spillet starter litt i etterkant av Ōnin-krigen, altså rundt år 1500. Krigen har rasert mye av strukturene i Japan, og nå er mulighetene mange for maktsyke krigsherrer. Disse er det totalt ni av, og du får selvfølgelig rollen som en av dem (hvilken velger du selv).

Slagene skal føles mer realistiske enn noensinne, og de blir også mer varierte. Blant annet får vi omfattende beleiringer hvor angriperne må kjempe seg fra del til del i de japanske festningene. Kamp på havet blir også mer spennende, takket være den japanske kysten. Her kan du bruke øyer og fjorder som skjul, og grunner kan være dødelige feller.

Du får også muligheten til å tenne på bygninger for å tvinge forsvarerne ut. Totalt kan det være opp mot 56000 individer på slagmarken.

Ellers loves vi forbedret kunstig intelligens (som i slagene jobber etter Sun Tzus klassiske krigsregler), nye onlinemuligheter og et spillsystem som skal være lettere å lære for nybegynnere.

Lasse Lervik tok en grundig titt på spillet i januar, og var fornøyd med det han fikk se:

– The Creative Assembly har fått god trening de tolv årene som har gått siden det første Shogun- og Total War-spillet. For mange troner studioets første strategispill fortsatt som favoritten, og det er lite som tyder på at lillebror gjør vanære på selskapets gjennombruddstittel. Det kan nemlig se ut til at det meste er forbedret.

Spillet kommer i salg 15. mars. Det kommer kun til PC.

Les også
Anmeldelse:

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden