Nå kommer Final Fantasy X og X-2 til Steam

PC begynner å bli en stor plattform for Final Fantasy-serien.

Square Enix

Den oppussede utgaven av PlayStation 2-spillene Final Fantasy X og Final Fantasy X-2 kommer til Steam i én pakke den 12. mai. Dette er i bunn og grunn den samme pakken som ble sluppet til PlayStation 3, PS Vita og PlayStation 4 i 2014 og 2015, kalt Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.
Square Enix

I likhet med andre Final Fantasy-titler på Steam får PC-utgaven fem såkalte «boostere» – programmer som gjør slikt som å skru av de tilfeldige kampene, gi seg selv en hel del nivå, eller sette opp hastigheten i spillet – noe som sikkert passer godt for spillere som ikke ønsker å gå gjennom de 40 til 100 timene spillene varer.

Vi anmeldte PlayStation 3-utgaven av denne pakken da den ble lansert i 2014. Vår japanske rollespillfrelste anmelder landet da på en 9-er, og anbefalte det sterkt.

– Om du er JRPG-fan, Final Fantasy-fan eller bare litt nyskjerrig på hva denne serien egentlig går ut på, er dette et selvsagt kjøp, skrev Øystein Furevik om pakken.

Final Fantasy-bonanza på PC

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.
Square Enix

De siste årene har Square Enix gjort mye arbeid for å få den en gang konsollfikserte Final Fantasy-serien over på PC og mobile plattformer. Det har resultert i at samtlige spill i serien – bortsett fra de første to innslagene – har landet på plattformen, i en eller annen form.

I alle tilfeller er det snakk om oppussede varianter, noen mer vellykkede enn andre. Særlig Final Fantasy V og Final Fantasy VI har fått en del pepper for grafikken, der utviklerne tuklet litt for mye og halvhjertet med grunnmaterialet.

Kanskje kommer det neste spillet også til plattformen?
Final Fantasy XV-sjefen ønsker å lage PC-versjon av spillet »

Siste fra forsiden