Joipaw - spillkonsoll for hunder

Nå kommer spillkonsollen for hunder

Kan styrke helse og hjernefunksjon, hevder utviklerne.

Spill kan være både underholdning og læring for mennesker, så hvorfor ikke også for hunder? Det er tankegangen til det britiske selskapet Joipaw, som jobber med å lage spill for menneskets beste venn.

Som nettstedet Axios skriver har Joipaw utviklet en slags konsoll for hunder. Denne lar de firbente dyrene pusle med enkle spill, som for eksempel ber dem om å trykke på gjenstander på en (vannavstøtende) skjerm i bytte mot godbiter som belønning.

LES OGSÅ: VR-spill gjør store løft for forskning på Alzheimers »

Ifølge Joipaw handler det ikke bare om moro for hundene. Gjengen har nemlig basert seg på forskning fra 2017 som hevder at spill kan styrke hunders kognitive egenskaper, spesielt blant eldre hunder.

Enda er det gjort lite forskning på temaet, men ifølge Clara Mancini er resultatene foreløpig lovende. Mancini studerer samhandling mellom dyr og maskiner ved The Open University i Storbritannia, og fungerer som rådgiver for Joipaw-gjengen. Hun mener blant annet at videospill har en fordel sammenlignet med vanlige puslespill fordi de gradvis blir vanskeligere.

Ved siden av å tilby lek og moro, samler Joipaw-maskinen også inn en mengde data om hunden din. Disse kan så analyseres for å fortelle deg om hundens helse, og om den for eksempel trenger et besøk til veterinær.

Joipaw har foreløpig ingen slippdato, men teamet skriver at målet er å gi ut produktet «så snart som mulig».

LES OGSÅ: Ny forskning hevder at barn som spiller utvikler bedre hukommelse og impulskontroll »

Siste fra forsiden