Nå skal neste Drømmefall folkefinansieres

Du kan være med å realisere den norske storsatsingen.

Dette er dagen Drømmefall-tilhengere over hele verden har ventet på. Folkefinansieringskampanjen av Drømmefall Kapitler er i gang, og i løpet av 30 dager håper den Oslo-baserte utvikleren Red Thread Games å samle inn cirka 4,7 millioner norske kroner (850 000 amerikanske dollar) for prosjektet.

Utviklingen av Drømmefall Kapitler har allerede startet. I november fikk Red Thread Games et tilskudd på én million kroner av Norsk filminstitutt, som de har brukt til å lage en prototypeversjon av spillet. Nå trenger de altså penger fra gavmilde spillere for å fullføre prosjektet.

Som vanlig med Kickstarter-prosjekter byr studioet på en rekke belønninger for de som gir penger til utviklingen. Om du er rask kan du sikre deg en nedlastbar kopi av spillet for 20 dollar, altså omtrent 110 kroner. En samlerutgave i boks introduseres ved 110 dollar (cirka 600 kroner).

Rent eventyrspill

Kampanjen finner sted på Kickstarter, nettstedet som på mange måter har blitt synonymt med folkefinansiering etter den massive suksessen til Tim Schafer og Double Fine tidlig i fjor. I ettertid har Kickstarter-brukerne finansiert alt fra spillkonsollen Ouya til et nytt rollespill fra Obsidian.

Zoë følger spent med på kampanjen.

Om Drømmefall-kampanjen blir en suksess, kan vi se frem til en planlagt utgivelse i november 2014.

Drømmefall Kapitler blir et rent eventyrspill som i første omgang er under utvikling for Windows og OSX. Spillet gir oss fortsettelsen på historien til Zoë Castillo, hovedheltinnen fra Drømmefall, og vi får følge henne gjennom årets sesonger. Dermed får vi endelig se hva som skjedde etter den åpne og spennende slutten i det forrige spillet.

– I Drømmefall Kapitler vokser alle figurene. De er på hver sin personlige reise. Zoë går for eksempel inn i et nytt stadium i livet der hun lærer seg selv å kjenne, lærer å ha tro på seg selv. Hun forandrer seg veldig mye, sier produsen Ragnar Tørnquist i et eksklusivt intervju vi vil publisere senere i dag.

Nettmøte på Gamer.no tirsdag

Det er knyttet store forventninger til Drømmefall Kapitler, og det er fortsatt mange spørsmål vi ikke har fått svar på. Noen av dem får vi imidlertid svar på allerede førstkommende tirsdag. Da stiller nemlig Ragnar Tørquist sammen med manusforfatter Dag Scheve og sjefsdesigner Martin Bruusgaaard til nettmøte her på Gamer.no.

Dermed er det bare å begynne å tenke over hva du eventuelt har lyst til å spørre dem om. I mellomtiden kan du lese vår duggferske sniktitt, og ta en titt på Kickstarter-videoen under artikkelen. NB: Videoen inneholder informasjon om Drømmefalls avslutning.

Les også: Anmeldelse: Drømmefall: Den Lengste Reisen
Les også: Anmeldelse: The Secret World

Les også
Anmeldelse: Drømmefall Kapitler

Siste fra forsiden