Nå slår Microsoft ned på Xbox-spillere som er grove i språket

I verste fall kan Xbox-kontoen bli stengt.

Gamer.np

Hard ordbruk er ikke et direkte ukjent fenomen i spillverdenen, og nå ser det ut til at Microsoft vil slå et slag for å dempe den verbale mishandlingen på plattformene sine. Det skjer gjennom nye og oppdaterte retningslinjer, som blant andre IGN merket seg.

I de oppdaterte betingelsene for Microsofts tjenester, som blant annet omfatter Xbox Live, finner man nå formuleringen «støtende språkbruk» blant det som regnes som brudd på brukervilkårene. De nye vilkårene trer i kraft den 1. mai i år.

Microsoft

Kan føre til bannlysning

Microsoft har allerede definert retningslinjene for adferd som gjelder spesifikt på Xbox Live-plattformen i et eldre dokument, hvor blant annet trusler, oppfordring til vold mot andre og mobbing er oppgitt som brudd på vilkårene.

Den nye formuleringen om støtende språk ser ut til å være noe mer vidtfavnende, og det er uvisst akkurat som havner inn under denne definisjonen.

Som en del av oppdateringen har Microsoft også nå presisert at brudd på vilkårene for Xbox-tjenestene kunne føre til suspensjon eller bannlysning fra Xbox-tjenestene, som vil omfatte bortfall av innholdslisenser, Xbox Gold-medlemskap og til og med penger som måtte være tilknyttet kontoen.

Det er ikke bare språk det slåes ned på for tiden: Juksing er også et stort problem »

Siste fra forsiden