Infinity Ward-ansatte saksøker

Nærmer slutten seg?

Studioet fortsetter å smuldre mens et tredje søksmål dukker opp.

I løpet av de siste ukene har vi fulgt konflikten mellom gigantutgiver Activision og de tidligere Infinity Ward-toppene Vince Zampella og Jason West. Begge partene har saksøkt hverandre, og samtidig har mange Infinity Ward-ansatte forlatt studioet. Rundt 30 personer skal ha sagt opp i skrivende stund, og flere av disse har blitt gjenforent med Zampella og West i deres nye studio.

Modern Warfare 2

Et tredje søksmål har nå dukket opp i saken. Både Gamespot og G4 skal ha fått tak i dokumenter som beskriver saken, og ifølge dem dreier det seg om et søksmål fra 38 nåværende og forhenværende Infinity Ward-ansatte rettet mot Activision.

Søksmålet gjelder en bonus som Activision visstnok skylder Infinity Ward for arbeidet med supersuksessen Modern Warfare 2. Av det de skylder skal 28 millioner dollar være betalt, men den fulle summen skal ligge et sted mellom 70 og 120 millioner dollar. Flere av saksøkerne er for øvrig nå ansatte hos Zampella og West.

Videre står det i søksmålet at Activision holder bonusen tilbake for å tvinge Infinity Ward til å jobbe med Modern Warfare 3. Mange ansatte ville tydeligvis ikke fortsette å jobbe hos studioet, og ved å nekte utbetaling håpet Activision å tvinge dem til å bli til Modern Warfare 3 var ferdigutviklet. I tillegg til å få utbetalt bonusene vil saksøkerne derfor ha mellom 75 og 500 millioner dollar for tort og svie.

Activison skal også ha brutt arbeidsmiljøloven i California ved å ikke betale tidligere ansatte deres resterende bonuser innen tre døgn etter oppsigelsene.

En PR-representant for Activision har avvist hele greia:

– Søksmålet er uten grunnlag. Activision har full rett til å bestemme når bonusen fra Modern Warfare 2 skal betales og hvor mye som skal betales ut. Selskapet har hele tiden forholdt seg til lovens rammer og dets egne rettigheter. Vi ser fram til å få en juridisk bekreftelse på at vi har handlet rett.

Siste fra forsiden