Natural Selection 2 får dato

Etterlengtet oppfølger er rett rundt hjørnet.

For spillere som i årenes løp har kost seg med den populære Half-Life-modifikasjonen Natural Selection har utvikler Unknown Worlds nå kommet med høstens kanskje mest gledelige nyhet. Den kommersielle oppfølgeren, Natural Selection 2, har fått lanseringsdato – og den rekker akkurat å dukke opp i oktober, slik utviklerne lovet tidligere i høst.

Datoen du må krysse av på kalenderen er allehelgensaften, altså onsdag 31. oktober.

– For ti år siden forsøkte et spill å gjøre noe nytt. Nøyaktig ett tiår senere kommer det tilbake. Vi håper du vil bli med oss og ønske det velkommen, sier utviklerne i en oppdatering på nettstedet sitt.

Natural Selection 2 er et førstepersons skytespill med massevis av action og elementer av strategi. To lag, hvert med opp til 16 spillere, må møte hverandre til dyst i dynamiske omgivelser. Hvert lag har en kommandør som blant annet bygger strukturer, sørger for innsamling av ressurser og forsker på oppgraderinger som kan komme fotsoldatene til gode.

Exosuit-presentasjon fra spillet.

De to sidene i konflikten er svært forskjellige fra hverandre. Monstrene, som kontrolleres av en rase romvesener kalt Kharaa, kommer i flere variasjoner - fra Skulk som kan løpe på vegger til gigantiske Onos som nesten kan beskrives som en levende stridsvogn. For å ha en sjanse mot disse fælighetene må menneskene benytte seg av samarbeid.

Natural Selection 2 ble først kunngjort i 2006, og underveis i utviklingen har brukermiljøet spilt en svært viktig rolle. De har blant annet forhåndsbestilt kopier til en verdi av 200 000 dollar (over én million kroner) lenge før spillet var i nærheten av klart, vært svært delaktige i testingen og diskusjonen rundt spillets innhold og mekanismer.

– To faktorer har ledet oss til denne dagen. Den første er driven, egenskapene, innbittheten og dedikasjonen til grunnleggerne av Unknown Worlds. Et helt selskap ble bygd opp rundt dette spillet. Den andre er den utrolige innsatsen og støtten fra Natural Selection-miljøet. Dere betalte for det, dere testet det, dere ga oss innhold, ideer og løsninger på problemer, og nå forteller dere hele verden om det, skryter Unknown Worlds.

Les også: Counter-Strike: GO er lansert
Les også: Klar for dinosaurslakt?

Siste fra forsiden