Naughty Dog har ingen planer om å lage flere Uncharted-spill

Uncharted: The Lost Legacy kan bli seriens aller siste innslag.

PlayStation Europe

Lanseringen av Uncharted 4: A Thief's End i mai 2016 markerte slutten på reisa for protagonist og heltidskjekkas Nathan Drake. Tross action-heltens avskjed håpet mange på enda flere Uncharted-eventyr fra Naughty Dog, og like før jul trakk utvikleren sløret av nok et kapittel i serien.

Uncharted: The Lost Legacy er riktignok bare et sidesprang, men med et ferskt fjes i hovedrollen – den rappkjefta Chloe Frazer – var det slettes ikke utenkelig at spillet også kunne bli starten på noe helt nytt.

Uncharted 4 ble det siste spillet med Nathan Drake i hovedrollen.
Sony Computer Entertainment

Eller ikke.

Lite sannsynlig

I et intervju med GameInformer forteller Naughty Dog-president Evan Wells at studioet ikke har noen planer om å lage flere Uncharted-spill etter The Lost Legacy. Wells vil ikke fullstendig utelukke et gjensyn med serien en gang i fremtiden, men han mener sannsynligheten er lav:

– Jeg vil aldri si aldri, men vi holder på med The Last of Us Part II og det er mye annet vi også ønsker å utforske. Det ville bli vanskelig. [...] Vi er veldige glade i serien, men studioet har begrenset med ressurser og vi har mange andre ideer, forteller Wells.

Dermed kan The Lost Legacy bli det aller siste innslaget i serien, noe utvikleren tilsynelatende virker fornøyd med.

Ny historie med gamle kjenninger

Uncharted: The Lost Legacy introduserer Chloe Frazer som ny protagonist.
PlayStation Europe

Da det ble klart at Drake ville takke for seg i Uncharted 4 begynte Naughty Dog å se etter en ny historie å fortelle, og ifølge prosjektsjef Shaun Escayg var Chloe det perfekte valget.

Sammen med Nadine Ross – en av skurkene fra Uncharted 4 – tar den nye protagonisten turen til India på leting etter skatter, rikdom og berømmelse. Begge er imidlertid mest opptatt av å passe på seg selv, og ifølge utvikleren vil handlingen fokusere på det anspente samarbeidsforholdet mellom dem.

Uncharted: The Lost Legacy kommer til PlayStation 4 senere i år, men en lanseringsdato er foreløpig ikke fastsatt.

Naughty Dog avduket The Last of Us Part II i fjor.
Se den første traileren for spillet her »

Les også
Anmeldelse: Uncharted 4: A Thief's End

Siste fra forsiden