NCSoft vil stoppe TERA Online

Lineage-utvikleren hevder MMO-rivalen bruker stjålet innhold.

TERA Online er et massivt flerspillerspill fra koreanske Bluehole, en utvikler startet av en gruppe utbrytere fra Lineage-skaperen NCsoft. I de to selskapenes hjemland har det lenge foregått en bitter strid mellom dem.

NCsoft hevder nemlig at skaperne av TERA tok med seg både innhold, forretningshemmeligheter og designplaner fra Lineage 3 da de forlot selskapet, og at de har brukt disse i utviklingen av sitt eget spill.

Verdens dårligste rustning?

I Korea har retten støttet NCsoft i noen av anklagene deres, og Bluehole ble i 2009 dømt til å betale erstatning til NCsoft. Men Bluehole anket, og erstatningskravet ble avvist. Saker mot den tidligere Lieage 3-designeren Yong-Hyun Park og andre sentrale aktører hos Bluehole går fortsatt sin gang gjennom rettsystemet.

Park forlot Bluehole i fjor sommer, visstnok på grunn av stress og depresjon etter den langvarige konflikten med NCsoft.

NCsoft mener også å kunne bevise at den koreanske versjonen av TERA hadde innhold og spillideer opprinnelig utviklet for Lineage 3. Derfor har de nå gått til sak i USA, for å stanse den amerikanske lanseringen av TERA Online.

Hvis NCsoft får medhold i retten kan det bety at TERA Online aldri blir lansert i vesten.

Bluehole har ikke ønsket å kommentere den nyeste utviklingen i striden mellom dem og NCsoft. Det er ikke kjent om søksmålet får konsekvenser for den europeiske lanseringen, men det er ikke usannsynlig at NCsoft ønsker å stoppe denne også.

Den planlagte, europeiske lanseringsdatoen for TERA Online er 2. mai. Du kan besøke spillets europeiske nettsted for å søke om å få betateste det før lansering.

Siste fra forsiden