Need for Speed-film annonsert

DreamWorks har sikret seg rettighetene til filmversjonen av bilspillserien.

Vi har tidligere rapportert om at EA skal ha puslet rundt på leting etter et filmstudio som kan ta for seg Need for Speed-lisensen. Den gang gikk det rykter om bud på syvsifrede dollarsummer for rettighetene, og at både Paramount, Warner Bros. og Sony snuste på godsakene. I dag ble det klart at lisensen endte opp hos en helt annen konkurrent.

I en pressemelding sendt ut i dag ble det annonsert at DreamWorks Studios har karret til seg rettighetene til en filmatisering av Need for Speed-serien. Manuset skal skrives av George Gatins, mens hans bror, John, har hjulet til med å utforme historien.

Electronic Arts skal fungere som produsent for filmen i samarbeid med John Gatins og Mark Sourian, og Scott Waugh har blitt oppnevnt til å være regissør. Etter planen skal produksjonen begynne neste år, med en premiere i 2014. Manuset skal være løst basert på Need for Speed-serien i sin helhet, og vil også hente inspirasjon fra bilkultfilmer fra 1970-tallet.

– Vi er henrykte over å jobbe med Steven Spielberg, Stacey Snider og hele DreamWorks-teamet. De er en perfekt partner for å få Need for Speed over på filmlerretet på en måte som vi alltid har ønsket oss, sier Frank Gibeau, president i EA Labels.

Det neste spillet i serien, Need for Speed: Most Wanted kommer i høst.

Nytt spill til høsten

Under årets E3 ble også det nyeste innskuddet i Need for Speed-serien vist frem. Criterion Games, kjent fra Burnout-spillene og 2010s Need for Speed: Hot Pursuit, jobber med en tolkning av en av seriens mest ikoniske titler: Most Wanted.

Need for Speed: Most Wanted kommer etter planen til Xbox 360, PlayStation 3, PC og PlayStation Vita, og blir å finne i butikkene 2. november. Ivrige bilfans kan boltre seg i en stor, åpen verden med en løs oppdragsstruktur, eller kjøre villmann mot frender og fiender.

Les også: EA vil lage Need for Speed-film Les også: Burnout-studio med nytt Need for Speed-spill

Siste fra forsiden