Neste Assassin's Creed skal være satt til Egypt og henter inspirasjon fra The Witcher

Rykter hevder at spillet ikke kommer før i 2017.

Bilde fra Assassin's Creed IV: Black Flag. Visste Ubisoft allerede da at dette lå i kortene?
Ubisoft

Skal vi tro en rekke rykter, blir 2016 første høst siden 2009 uten et nytt Assassin's Creed-spill.

Det var på nettforumet 4chan (oppsummert her av NeoGAF) at ryktet først begynte å svirre på mandag av en anonym bruker som hevder at han jobber for Ubisoft. Ifølge ham kommer høsten til å være fri for den akrobatiske parkour-snikmyrdingen vi har blitt vant med.

I stedet skal det neste spillet i serien – som skal være satt til Egypt – ta sikte på en slippdato i 2017. Hovedpersonen skal denne gangen være en rømt slave som minner om figuren fra det første spillet i serien, Altaïr. Utviklingsteamet til Assassin's Creed IV: Black Flag skal stå bak roret denne gangen.

Kodenavn Empire

Assassin's Creed Unity fra 2014 fikk en del pepper for å være halvbakt.

Kotaku har siden hørt mye av det samme fra sine kilder, samt at kodenavnet til spillet er Empire. Ifølge deres kilder skylder 2016s snikmordermanko de mange negative tilbakemeldingene i kjølvannet av Assassin's Creed Unity i 2014 – et spill som ble sterkt kritisert for å ha blitt sluppet i en halvbakt tilstand. Tanken er at den ekstra utviklingstiden for Egypt-spillet skal la utvikleren sikre kvaliteten bedre.

Interessant nok har Kotaku på et tidligere tidspunkt hørt Roma bli nevnt som en potensiell lokasjon. 4chan-brukeren hevder på sin side at det på et tidspunkt var planer om at deler av spillet skulle finne sted i Hellas, at det har vært snakk om å lage en trilogi med samme figur, og at Hellas eller Roma kan være på agendaen for neste spill.

Forumbrukeren forteller også at Ubisoft håper å gjøre nye ting med det neste spillet for å differensiere det fra resten av serien.

Konseptbilder fra et Ubisoft-prosjekt kalt Osiris. Er dette det Assassin's Creed-spillet satt til Egypt?

– Spillet går for en Witcher-stil, med spillerprogresjon, et friere kampsystem. Hester er tilbake, sammen med båter, skriver han.

Det er likevel grafikken og det estetiske utrykket som skal være det mest iøyenfallende med tittelen hevder forumbrukeren.

– Den største forskjellen med denne er hvor fargerikt det ser ut. Sånn, fy faan, blå himmel, frodig vegetasjon og ørkensekvenser der du får se luftspeilinger og slikt, forteller han.

Restene av Osiris?

Alt vi har hørt om det nye Assassin's Creed-spillet så langt minner om et annet Ubisoft-prosjekt som vi trodde var begravet for lenge siden.

Et lekket bilde av det som etter alt å dømme var Osiris.

I 2012 så vi først konseptbilder av et mystisk prosjekt. I 2013 dukket det opp et bilde og en video av et prosjekt bare kjent under kodenavnet Osiris. Det som tilsynelatende skulle være et spill i Prince of Persia-serien var satt til Egypt, hadde en mørkhudet protagonist, og ble utviklet av teamet bak Assassin's Creed.

At de to prosjektene ligner på hverandre er utvilsomt, men det er vanskelig å slå fast om det nye spillet er etterlevningene av det som en gang var Osiris.

Film på vei

Selv om 2016 kan bli et litt mindre Assassin's Creed-tungt år enn vi er vant med, er det likevel mye på planen for serien. 21. desember kommer Assassin's Creed-filmen, med Michael Fassbender som hovedrolleinhaver. Den er satt til Spania under 15-hundretallet.

I tillegg nøster Ubisoft opp sidespillserien Assassin's Creed Chapters nå på starten av året. Først kommer et spill satt til India 12. januar, før det siste innsalget om Russland slippes 9. februar.

Kanskje er det bra at serien tar en liten pause.
Vi var ikke videre begeistret for Assassin's Creed Syndicate i fjor høst »

Siste fra forsiden