Neste Brothers in Arms går tilbake til røttene

Borderlands-utvikleren garanterer et «autentisk» spill i serien.

I et intervju med IGN røper Gearbox-sjefen Randy Pitchford at studioet nå jobber med et nytt Brothers in Arms-spill. Det kan dog ta en liten stund før vi får høre noe konkret om spillet.

– Det vi kan love er at det kommer et «autentisk» Brothers in Arms-spill. Vi har ikke avduket det enda, men jeg gleder meg over hvordan det utvikler seg nå. En annonsering kommer selvfølgelig etter hvert, sier Pitchford.

Storslagen krig

Brothers in Arms: Hell's Highway er seriens foreløpig siste innsalg.

Brothers in Arms-serien har ry på seg for å kombinere action og taktiske elementer, og hovedspillene har fått mye god omtale. Spillene skildrer en gruppe soldaters strabasiøse krigsopplevelser under andre verdenskrig, men har ligget brakk siden 2008s Brothers in Arms: Hell’s Highway – om du ikke regner med sidespillene, da.

Ventetiden på dette nye spillet kan bli litt lengre enn ventet. Pitchford forteller at en annonsering ikke kommer før tiden er riktig.

– Når du er i før-produksjonsfasen er det ikke smart. Jeg vil unngå en situasjon der man om fem år kan si «Oi! Dette spillet har vært i utvikling i fem år.» Derfor annonserer vi ikke noe før vi vet akkurat hva det er, lyder det fra Gearbox-sjefen.

Furious 4 med nytt bumerke

Gearbox har de siste årene jobbet med en nytolkning av serien kalt Brothers in Arms: Furious 4. I motsetning til hovedseriens alvorlige tone, skulle Furious 4 dra inspirasjon fra gladvolds- og hevnfilmer. I fjor høst tok utvikleren et grep for å ommøblerte spillet litt – da droppet de Brothers in Arms-navnet, og gjorde heller Furious 4 til en egen greie.

Furious 4 er et stykke unna krigsstemningen serien holder på.

– Det var et godt spill i seg selv, men det var ikke Brothers in Arms. Jeg sa «Fjern Brothers in Arms fra det. Fortsett å iterer og utvikle idéene videre. Fokuser på hva som gjør at det fungerer og hvilke idealer som ligger i grunn.» Det er akkurat den filosofien som gjør at Borderlands eksisterer, forteller spilldesigneren.

Furoius 4 kommer til Xbox 360 , PlayStation 3 og PC, og skal etter planen slippes i år. Enda har vi ikke sett snurten av noen offisiell utgivelsesdato.

Det siste året har Gearbox vært mest i rampelyset i forbindelse med samarbeidsskytespillet Borderlands 2, som ble sluppet i fjor høst. Nå slipper studioet straks sitt nyeste spill, Aliens: Colonial Marines – et spill som tar sted i samme univers som de mange Alien-filmene.

Les også: Furious 4 ikke lenger Brothers in Arms-spill Les også: Produktplassering fra andre verdenskrig

Les også
The Last of Us har fått slippdato

Siste fra forsiden