Neste Dragon Quest blir onlinespill

Square Enix har endelig lettet på sløret.

Det er en stund siden Square Enix bekreftet at de jobbet med rollespillet Dragon Quest X for Wii, men frem til nå har det ikke vært særlig mange detaljer å oppdrive om spillet.

Nå har den japanske utgiveren presentert litt håndfast informasjon, på en pressekonferanse i Japan. De har blant annet kunngjort at spillet også kommer til WiiU, og at versjonene til Wii og WiiU vil være kompatible (slik at du kan flytte lagrefilen fra den ene konsollen til den andre). WiiU-versjonen får naturligvis bedre grafikk enn sin lillebror til Wii.

Mens tidligere Dragon Quest-spill har vært enspillereventyr, vil Dragon Quest X inkludere omfattende flerspillerelementer. Det skal være mulig å spille gjennom historien alene, men du kan også logge inn og spille med andre som i et MMO.

Om du spiller alene får du mulighet til å gi ordre til datastyrte medhjelpere, og interaksjonssystemet skal være omtrent likt med systemet for interaksjon med andre spillere.

Spiller du på nettet kan du for eksempel lage og selge våpen som andre spillere kan bruke.

Dette melder det Japan-fokuserte nettstedet Adriasang, som har sett på Square Enix' pressekonferanse. De forteller også at det kan se ut som spillet får månedsavgift, men hva denne blir på og om den kan droppes om du kun spiller alene vet vi ikke.

Spillet utvikles internt hos Square Enix, og designer Yuji Hori, komponist Koichi Sugiyama og figurdesigner Akira Toriyama er nok en gang tilbake på jobb. Level 5 er ikke involvert i utviklingen.

Som vanlig med onlinespill forventes det en offentlig betatest før lansering.

Siste fra forsiden