Neste Xbox avsløres i kveld

Microsoft vil endelig avduke sin nye konsoll.

I februar kunngjorde Sony sin nestegenerasjonskonsoll, PlayStation 4. I dag vil Microsoft følge etter. På et arrangement som går av stabelen klokka 19.00 norsk tid, vil de for første gang avsløre sin neste Xbox.

Som seg hør og bør vil arrangementet sendes direkte over nettet, slik at hele verden får med seg de store nyhetene. Vi vil selvsagt følge med på arrangementet og bringe de viktigste nyhetene til dere.

Navnet til den nye konsollen er en godt bevart hemmelighet. Tidligere har den ofte blitt omtalt som Durango, som er et kodenavn brukt om utviklermaskinvaren for konsollen. Det endelige navnet har neppe noe med Durango å gjøre, og siden Microsoft hoppet rett fra Xbox til Xbox 360 er det vrient å gjette hva deres neste system vil hete. Noen har tippet Xbox 720, kun fordi 720 er det dobbelte av 360, men Microsoft har nok planer om et navn som sier litt mer.

Analytikeren Paul Thurrot, som tidligere har vist seg å ha innsikt i situasjonen, mener at konsollen vil lanseres i november, i alle fall i deler av verden. Den amerikanske prisen skal være på 499 dollar, altså cirka 3000 kroner – men hva konsollen vil koste her til lands aner vi ikke. Det er det heller ikke sikkert vi får vite på en stund.

Det blir spennende å se hva Xbox-sjefen Don Mattrick har å by på i dag.

Kinect 2.0 og mye nytt

Ellers virker det sannsynlig at konsollen vil inkludere en ny versjon av Kinect, som skal være langt flinkere til å oppfatte og tolke bevegelsene dine. Det har også vært mye snakk om hvorvidt konsollen vil kreve at man er koblet opp mot nettet eller ikke – de ferskeste rapportene indikerer heldigvis at den ikke vil gjøre det.

Det blir også spennende å se om Microsoft kommenterer ryktene om bruktspillsperre, en funksjon de store utgiverne ser ut til å ønske, men både spillbutikkene og spillerne helst ikke vil ha noe av. PlayStation 4 vil ikke få noen slik sperre.

Ellers tyder alt på at konsollen skal være en del av en større mediestrategi hos Microsoft, og at de vil fokusere stort på å tilby innhold som filmer, TV-serier og så videre. Det er faktisk klare indikasjoner på at selskapet ønsker å produsere originalt videoinnhold for konsollen sin, men det gjenstår å se om dette blir tilgjengelig her til lands.

Det har også blitt snakket om mulig integrering av operativsystemet Windows 8, og med tanke på hvordan Microsoft posisjonerer dette som et operativsystem for alt fra mobiltelefoner til PC-er, virker det ikke direkte usannsynlig at det på en eller annen måte er en del av strategien rundt Xbox-satsningen deres.

Dette skal være utviklermaskinvaren for den nye konsollen. Stueversjonen blir nok litt mindre.

Spill og maskinvare

I det hele tatt blir det interessant å se i hvor stor grad Microsoft vil fokusere på spill i presentasjonen sin. Det ser ut til at de vil vise neste-generasjons FIFA, UFC og Call of Duty, og sjansene er store for at vi får se et nytt bilspill fra noen av skaperne av Project Gotham Racing-serien. Et nytt Forza ryktes også, samt et gjensyn med Ryse.

Sjansene er likevel store for at Microsoft vil spare mange av spillnyhetene til E3-messen, som finner sted i juni.

Les også
Sony har sikret seg PlayStation Cloud-domener

Det går mange rykter om maskinvaren i boksen. De mest troverdige av dem indikerer at maskinen vil ha en 64-bits, 8-kjerners 1.6 GHz-prosessor laget av AMD, 8 GB DDR3-minne og et DirectX 11-basert skjermkort med 800 MHz. Det snakkes også om både ethernet-port, Blu-ray-stasjon, USB 3.0-porter og en harddiske på 500 GB.

Dette er ikke så langt unna hva Sony har annonsert for sin PlayStation 4, men forholdet mellom de to konsollene kommer utvilsomt til å bli analysert opp, ned og i mente når vi har fått konkret informasjon om hva Microsoft planlegger å putte i boksen sin.

Les også: Xbox: – Fremtidige spill vil ligge i skyen
Les også: PlayStation 4 er annonsert

Siste fra forsiden