Nettbutikken Origin overvåker deg fremdeles

Men du er anonym – og de lover å ikke si det til noen.

I går skrev vi om brukeravtalen til EAs nettjeneste Origin, hvor enkelte punkter i avtalen kunne tolkes dit hen at EA ba deg gi dem tillatelse til å overvåke hele maskinen din.

Slikt blir det bråk av. Spillere verden over har ytret sin misnøye, og i vårt eget forum ble brukerne oppfordret til å ta opp problemet direkte med DICE. EA-eide DICE jobber for tiden med å ferdigstille det etterlengtede krigsspillet Battlefield 3. Og dersom du ønsker å spille Battlefield 3, må du koble spillet til en Origin-konto.

Oppstyret har tydeligvis nådd de høye kontorer hos EA, for nå har selskapet oppdatert brukeravtalen sin. Den nye versjonen (.pdf) av brukeravtalen, den såkalte EULA-en, presiserer at EA ikke installerer noen form for spionprogramvare, såkalt «spyware» på maskinen din.

Gode hensikter

Punkt to i brukeravtalen har blitt vesentlig utvidet, og nå kan vi lese følgende (vår oversettelse):

Full oversikt.

«EA vet at du bryr deg hvordan opplysninger om deg samles inn, brukes og deltes, og vi setter pris på din tillit til at vi vil gjøre dette så forsiktig og fornuftig vi kan. Informasjon om våre kunder er en viktig del av vår virksomhet, og EA vil aldri selge dine personlige opplysninger til noen, og heller aldri bruke spionprogrammer eller installere spyware på brukernes maskiner. Vi og selskaper som handler på vegne av oss vil ikke dele informasjon som identifiserer deg personlig uten ditt samtykke, unntatt i sjeldne tilfeller hvor utlevering er pålagt ved lov eller for å håndheve EAs juridiske rettigheter.»

Videre følger en modifisert versjon av den opprinnelige teksten under punkt to:

«I tillegg til informasjon som du gir EA direkte, samler EA inn anonyme opplysninger til det formål å forbedre våre produkter og tjenester, og for å tilby tjenester til deg, tilrettelegge tilbudet av programvareoppdateringer, dynamisk innhold og produktstøtte samt kommunisere med deg. Den anonyme informasjonen som EA samler omfatter teknisk og relatert informasjon som identifiserer datamaskinen (inkludert IP-adresse) og operativsystem, samt informasjon om din bruk av programmet (inkludert, men ikke begrenset til vellykket installasjon og / eller fjerning), programvare, bruk av programvare og perifer maskinvare. Som nevnt ovenfor samles denne informasjonen inn med jevne mellomrom til formål somå forbedre våre produkter og tjenester, feilsøking og for generelt å forbedre din brukeropplevelse.»

Her har EA presisert at det er snakk om anonym informasjon, i den forstand IP-adresser kan kalles noe slikt. Allikevel favner formuleringen fremdeles så bredt at den kan tolkes dit hen at EA ber om tilgang til få innsikt i alle programmer på maskinen din.

Surf i vei

Mest oppsiktsvekkende er allikevel revisjonen av punkt tre i brukeravtalen til Origin. Den forrige versjonen av avtalen hadde nemlig følgende tekst:

Syklubben møtes jevnlig på nye, eksotiske steder for å ta en kopp kaffe og slå av en prat.

«EA forbeholder seg retten til å overvåke kommunikasjon på applikasjonen og offentliggjøre informasjon EA anser som nødvendig for å (1) sikre at du følger denne avtalen, (2) følger gjeldende lover og forskrifter, (3) beskytte EA, EAs ansatte og offentlighetens rettigheter, eiendom og interesser. EA forbeholder seg også retten til å redigere, nekte overføring av og / eller fjerne enhver opplysning eller innhold, helt eller delvis, etter EAs eget skjønn.»

Les også
Anmeldelse:

Dette er nå fjernet fullstendig fra avtalen, og dermed er grunnlaget borte for spekulasjonene rundt om at EA ønsket å overvåke nettbruken til Origin-brukerne. Fjernet er også oppfordringen om å la være å installere applikasjonen om du ikke kan godta punktene i avtalen.

Dette er det andre eksemplet på kort tid som viser at det lønner seg å være sinna på nettet. Nylig skiftet Ubisoft mening angående kopisperren i From Dust, etter først å ha feilinformert om kopisperren i utgangspunktet.

Les også: Slik blir Battlefield 3

Siste fra forsiden