AverageJonas - Ninja

«Ninja» til unnsetning da norske «AverageJonas» ble svindlet på Twitch

– Jeg har ikke ord.

Ninja/YouTube, Thomas Brun (Montasje: Gamer.no)

Twitch-profil og e-sportkjenning Jonas «AverageJonas» Navarsete ble nylig utsatt for svindel på Twitch. Falske donasjoner endte opp med å koste nordmannen nesten 4000 kroner i avgifter, men da Paypal nektet å rydde opp steppet superstjerna «Ninja» inn.

50 000 kroner i falske donasjoner

Én person donerte nesten 50 000 kroner. Pengene ble så krevd tilbake av seeren.
AverageJonas/Twitter

Det var natt til torsdag at «AverageJonas» – som til vanlig strømmer Valorant for sine 130 000 Twitch-følgere – gikk ut med saken på Twitter. Der forklarte han at én seer flere ganger hadde donert og deretter trukket tilbake mindre summer som til sammen utgjorde nesten 50 000 kroner til Twitch-kanalen.

I tillegg til å miste donasjonene ble nordmannen pålagt å betale omtrent 4000 kroner i refusjonsgebyr til betalingstjenesten Paypal. Samtlige forsøk på å få ryddet opp i saken ble ignorert, og til slutt bestemte «AverageJonas» seg for å dele historien sin i håp om å rette fokus på problemet.

– Bare så det er klart; jeg bryr meg ikke så mye om pengene som ble refundert til en person som bestemte seg for å være en drittsekk. Jeg bryr meg om at jeg må betale for det, noe som betyr at dette kan skje med andre også.

«Ninja» til unnsetning

Saken fikk fort mye oppmerksomhet, og innen en halvtime hadde den nådd ørene til Tyler «Ninja» Blevins. Twitch-gigantens melding til «AverageJonas» inneholdt kun ett ord – «fikset» – og som sagt, så gjort.

Få minutter senere kunne nordmannen sjokkert vise frem en kvittering på at «Ninja» hadde donert 54 000 kroner til kanalen. Det var altså nok til å dekke både de falske donasjonene og refusjonsavgiftene fra Paypal.

– Jeg har ikke ord. Jeg er så takknemlig. Tusen takk, konge, kommenterte Navarsete på Twitter.

Mens saken til slutt endte godt for «AverageJonas», er slike svindelforsøk fortsatt et stort problem for Twitch. Hvorvidt strømmeplattformenvil ta ytterligere steg for å beskytte strømmere gjenstår å se, men enn så lenge er man avhengig av at enten Twitch eller Paypal – eller altså «Ninja» – rydder opp,

Hevder Bethesda bevisst ødela for Rune II.
Utgiver saksøker Elder Scrolls-makeren for sabotasje »

Siste fra forsiden