Nintendo bekrefter GameCube-etterfølger

Nyhetsbyrået Reuters kunne i dag fortelle at Nintendo jobber med en etterfølger til GameCube. Mange har fryktet at den japanske giganten ville trekke seg ut av hjemmekonsollmarkedet, men dette er altså ikke tilfellet.

I følge Nintendo går utviklingen av deres neste-generasjons konsoll som planlagt. Nintendos talsmann Yasuhiro Minagawa hadde dette å si:

- Vår maskin vil være klar omtrent samtidig som de andre konsollene, men vi tror ikke på ideen om å utvikle kraftige mikroprosessorer for å lage grafikk som dagens fjernsyn ikke takler en gang.

PR-sjefen for Nintendo USA, Beth Llewellyn kom med samme beskjed:

- Vårt fokus forblir underholdning og gameplay, i motsetning til å jakte på teknologi som egentlig ikke vil forbedre spillopplevelsen.

Dette betyr antakelig at Nintendos nestegenerasjonskonsoll ikke vil være like kraftig som det antas at konkurrentene kommer til å bli. Sony utvikler en ny prosessor kallt "Cell" til etterfølgeren til PS2, mens Microsoft angivelig skal bruke tre kraftige 64-bit PPC-prosessorer fra IBM i sin neste Xbox-maskin.

Det har i den siste tiden gått mange rykter om at Nintendo ikke lenger vil fokusere på hjemmekonsollmarkedet. Disse er nå avkreftet, til glede for Nintendo-tilhengere verden over.

Siste fra forsiden