Nintendo dropper D-Pad?

I følge en artikkel hos Computer & Video Games ser det ut til at Nintendo vil droppe den vante kontrollerlayouten når de lanserer sin neste store konsoll.

Computer & Video Games har sikret seg en kopi av det japanske spillmagasinet Diamond Weekly, og der skal det stå at Nintendo planlegger å droppe den klassiske D-Pad-kontrollerlayouten når de lanserer den neste store konsollen sin, som for øyeblikket er kjent som Nintendo Revolution. Ikke bare vil den karakteristiske D-Pad-en forsvinne, men det samme gjelder A og B-knappene.

D-Pad-systemet ble oppfunnet tidlig på 1980-tallet av Gunpei Yokoi, og var i starten ment som et kompakt kontrollsystem for Nintendo sine Game & Watch-enheter. Etter hvert fant imidlertid Nintendo ut at det passet godt som kontrollsystem for vanlige konsoller også, og besluttet seg for å gjøre systemet til standard på den første store konsollen sin, NES (Nintendo Entertainment System, kjent som Famicom i Japan). I tiden etter dette har omtrent alle vanlige konsoller fulgt Nintendo sitt eksempel og hatt en eller annen form for D-Pad.

Hva Nintendo har tenkt å bruke i stedet for en D-Pad er foreløbig ikke kjent. For øyeblikket tør vi heller ikke garantere at rapportene fra Diamond Weekly er korrekte, men med tanke på at Nintendo akkurat lanserte Nintendo DS, med sitt innovative "touch-screen"-system, ville det ikke komme som noen stor overraskelse om de også prøver å gjøre noe nytt i forhold til Nintendo Revolution.

God jul!

Siste fra forsiden