Nintendo får ikke bruke WiiU.com

Mario-gigantens domeneklage førte ikke frem.

Om du prøver å gå inn på WiiU.com, forventer du kanskje å bli møtt med et velkomstbudskap fra Nintendo. I stedet fylles skjermen din opp med en halvbakt side med pekere mot «Mortal Kombat Online», luremusoverskriften «Games Free Games» og den lite subtile «Download Nintendo Games». Alle lenkene leder til reklamesider.

Forståelig nok vil Nintendo helst ha slutt på denne slitsomme praksisen, og prøvde å klage den ansvarlige domeneeieren inn for World Intellectual Property Organization. Noe overraskende ble klagen avslått. Dette melde Fusible.

Prøvde å selge

Kanskje kan domenets opprettelsestidspunkt å gjøre. Domain Privacy group har nemlig eid domenet siden 2004. Dette er en god stund før Nintendo gikk ut og navnga Nintendo Wii, noe som gjør at domenet neppe ble opprettet for domenespekulanter. At det nå handler om å tyne mest mulig ut va merkenavnet, er det likevel liten tvil om.

WiiU.com (Faksimile av WiiU.com)

Like før Nintendo leverte inn sin klage forsøkte selskapet å auksjonere bort nettsidenavnet, men skal ha fjernet oppføringen like etterpå.

Nintendo er langt fra de første som opplever slik domeneproblematikk. I mai klagde Microsoft ifølge Fusible for eksempel inn eieren av XboxOne.com og XboxOne.net, et tilfelle der det er mye mindre tvil om spekulering fra eierens side.

Domeneproblematikken oppstår fordi selskaper vil holde merkenavnene sine hemmelige frem til den offisielle avdukingen. Dermed kan de ikke ta seg råd til å registrere domenenavn for tidlig. Enkelte selskap velger likevel å registrere potensielle navn som ikke nødvendigvis blir tatt i bruk, i et forsøk på å omgå slike situasjoner.

Les også: Sony har sikret seg PlayStation Cloud-domener Les også: Ubisoft registrerte Rayman Legends-domener tidlig

Siste fra forsiden