Nintendo hører klageropene om keitete nettsatsing

Har likevel ingen planer om endringer med det første.

En av de mer frustrerende aspektene med Nintendos nettsatsing er at nettsatsingen til konsollene på markedet er splittet. Nintendo Wii har sin nettbutikk, Nintendo 3DS har en annen løsning, og Wii U fullfører trekløveret med nok et system. At dette kan tære på tålmodigheten til spillere i det eller så sammenkoblede spillandskapet er det ingen tvil om. Kjøper man et nedlastbart spill på Nintendo 3DS kan det ikke spilles på Wii U. Da må man kjøpe det nok en gang via stuekonsollens nettbutikk, selv om det er nøyaktig det samme spillet.

Hører men planlegger ikke endring

Nintendo hører klageropene fra sine forbrukere, men at de ikke har planer om å annonsere en sammenslåing av systemene. Dette forteller Nintendo-topp Dan Adelman i en uttalelse til Destructoid. Han sier likevel ikke at det aldri kommer til å skje.

– Det er definitivt noe vi er oppmerksomme på. All utvikling av infrastruktur skjer i Japan, så vi har prøvd å videreformidle dette behovet i markedet. De vet om det, og jobber mot å alltid forbedre eShop-butikken, forteller han.

Han forteller også om et skille mellom forbrukere og utviklere når det kommer til temaet.

The Wonderful 101 er ett av Wii U-spillene som har fått oppmerksomhet i det siste.

– For å ta opp hvordan utviklere eller forbrukere blir påvirket av dette, har jeg først og fremst hørt om en god del frustrerte forbrukere. Utviklerne har jeg faktisk ikke hørt så mye fra.

Når utviklere tar opp problematikken, er det først og fremst som forbrukere heller enn utviklere. Ingen utviklere har avstått fra å utvikle spill til Nintendos plattformer på grunn av kontosystemet.

Både dårlige og gode salgstall

Siden Wii U kom på markedet i fjor høst har ikke salgstallene vært noe å skryte av. Senest i august meldte Nintendo at kun 160 000 konsoller ble solgt i perioden april til juni i år, noe som faktisk ligger bak oldingen Nintendo Wii med sine 210 000 solgte.

Høsten byr på mer Mario med Super Mario 3D World til Wii U.

Nintendo fortviler dog ikke, og satser på at en rekke spennende storspill utover høsten vil gjøre underverk for Wii U-salget. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Wii Party U, Donkey Kong Country: Tropical Breeze, Super Mario 3D World og Wii Fit U er essene de har i ermet.

Det skal likevel gå rimelig bra for Nintendo som helhet. Noe av grunnen er at håndholdte Nintendo 3DS byr på sin side på mer oppløftende tall, med 1,4 millioner enheter i samme kvartal.

Les også: Activision gir ikke opp Wii U Les også: Pikmin 3 er en av storspillene til Wii U i det siste

Les også
Her er årets Gullstikka-vinnere

Siste fra forsiden