Nintendo må godkjenne Miiverse-postene dine

Det kan ta 30 minutter før de dukker opp.

En av Nintendos viktigste Wii U-nyheter på årets E3 er Miiverse. Dette er et nettbasert, sosialt nettverk som ifølge Nintendo skal være en sentral del av Wii U. Du kan koble deg opp mot Miiverse uten at dette forstyrrer selve spillingen, og alle Wii U-spillene vil være kompatible med tjenesten.

Med Miiverse kan du underveis i spillet kommunisere med venner, både skriftlig, i skisser og tegninger og selvsagt, med skjermbilder fra spillene. Du kan også velge ansiktsikoner som uttrykker ulike følelser.

Miiverse.

Miiverse vil imidlertid ikke levere den samme umiddelbare responsen som du er vant med fra Facebook og Twitter. Nintendo ønsker nemlig å sikre seg mot støtende innhold, og derfor må alt du og vennene dine skriver på Miiverse godkjennes av «menneskelige ressurser» hos Nintendo før det publiseres.

– En av grunnene til at sosiale nettverk er attraktive er den umiddelbare feedbacken. Men det er samtidig helt nødvendig at foreldre føler seg komfortable med Miiverse som et trygt sted for barna deres, sier Nintendo-sjef Satoru Iwata til LA Times.

Resultatet er ventetid, men Iwata tror ikke dette er problematisk. Han sier at selskapet vil følge med på brukernes tilbakemeldinger, men at han personlig mener 30 minutter bør være akseptabelt.

Hvordan dette kommer til å fungere i praksis vet vi ikke, men Nintendo forteller at de vil kombinere godkjenningen med filtere og muligheten til å rapportere poster med støtende innhold.

Siste fra forsiden