Nintendo NX kan få bevegelseskontroller

Nye opplysninger om konsollen har dukket opp i ny patentsøknad.

Barone Firenze / Shutterstock.com

Nintendo holder ennå kortene tett til brystet når det gjelder sin neste spillkonsoll, men noen opplysninger har likevel begynt å lekke ut. Nå melder blant andre Polygon at enda mer informasjon om maskinen har sett dagens lys.

Et par patentsøknader fra Nintendo dukket nemlig nylig opp på nettet og inneholder etter alt å dømme et knippe tekniske opplysninger om hva Nintendo NX vil by på, selv om det selvsagt ikke må tas som endelig bevis.

Det ene patentdokumentet beskriver det som tilsynelatende er en nettbrett-lignende, bærbar kontroll-enhet som er avtagbar. Dette ser ut til å stemme med tidligere rykter om at Nintendo NX blir en slags kombinasjon av stasjonær og bærbar.

Illustrasjonsbilde hentet fra patentdokumentet.
Freepatentsonline.com

Bevegelseskontroll

Dokumentet beskriver videre et hvordan denne kontroll-enheten kan festes til en annen type enhet som inneholder fire knapper. Trolig er dette hvordan den bærbare enheten skal dokkes. Den bærbare delen har videre en berøringsskjerm, infrarødt kamera, avstandsmåler og en projektor.

Det andre patentdokumentet beskriver tilsynelatende hvordan denne enheten blant annet kan registrere posisjonen til objekter i tre dimensjoner, for eksempel en hånd. Det ser med andre ord ut til at Nintendo NX kan få en form for bevegelseskontroll.

Patenten inneholder bilder som illustrerer hvordan bevegelseskontrollen brukes i spill, hvor man for eksempel kan styre en bil ved å bevege hånden til høyre og venstre. Dokumentene inneholder for ordens skyld ingen eksplisitte referanser til
Nintendo NX, men det er rimelig å anta at det er denne konsollen det handler om.

Forhåpentligvis skal Nintendo snart komme med noen offisielle kunngjøringer, slik at spekulasjonene kan opphøre.

Det dukket opp andre opplysninger om Nintendo NX nylig »

Siste fra forsiden