Nintendo skuffet over 3DS-salg

Den håndholdte konsollen gjør det dårligere enn forventet.

Nintendo har hatt en dominerende posisjon på det håndholdte spillmarkedet fra de lanserte den originale Game Boy-konsollen i 1989 (1990 i Europa) og frem til i dag. Men nå er markedet i endring, blant annet takket være spillmulighetene på dagens nettbrett og smarttelefoner.

Om dette er årsaken til at salget av Nintendos nyeste håndholdte konsoll ikke svarer til Nintendos forventning vet vi ikke, men den japanske konsollveteranen har i alle fall uttalt at de er skuffet over ytelsen til Nintendo 3DS på markedet.

– Det er riktig å si at mens Nintendo 3DS hadde en sterk lanseringsdag, har de påfølgende resultatene ikke svart til våre forventninger, sa Nintendo-sjef Satoru Iwata til investorer under E3-messen i forrige uke.

Iwata fortsatte:

– Med det mener jeg å si at selv om forhåndsbestillingene var veldig sterke og førsteinntrykkene av systemet var veldig positive, er de tidlige indikasjonene i konflikt med hvor systemet står i dag. Så jeg kan ikke si at vi ikke for øyeblikket har utfordringer.

Paper Mario er et av flere kommende 3DS-spill.

Han sa videre at systemets popularitet hos de tidlige kjøperne ikke ser ut til å ha blitt overført til det bredere markedet slik Nintendo hadde forventet. Iwata har noen teorier om hvorfor:

– Situasjonen er et resultat av forsinkelser av utvikling av 3DS-spill og lanseringen av onlinetjenestene, som Nintendo eShop, videotjenestene og så videre. Disse tingene skjedde samtidig, så vi kunne ikke møte folks høye forhåpninger fra før lanseringen, og vi fikk ikke noe momentum etter lanseringen.

Mange har pekt på at de store lanseringene til 3DS etter selve lanseringen så langt har uteblitt. Nintendo har imidlertid mye spennende på lager, og håper utvilsomt at disse spillene får overbevist markedet om at det fortsatt er en god idé å kjøpe en dedikert håndholdt spillkonsoll.

Les også:

Siste fra forsiden