Nintendo slår ned rykter om at de skal slutte å lage Wii U-konsoller

– Dette er ikke noe vi har annonsert.

Wiiu-spiele.com/Creative Commons

Da den japanske avisen Nikkei tirsdag hevdet at Nintendo skal slutte å produsere Wii U-konsoller i løpet av året, plukket mange publikasjoner opp nyheten. Nikkei hevdet i samme åndedrag at Mario-selskapet har planer om å slippe sin neste konsoll – kun kjent under kodenavnet NX – i løpet av året.

Nintendo har nå dementert disse ryktene.

– Dette er ikke en uttalelse fra vårt selskap. Planen er å fortsette å produsere konsollen det neste kvartalet, og også videre utover, forteller en Nintendo-representant til IT Media (via Polygon).

Det må nevnes at Nikkei har hatt god innsikt i Nintendos uannonserte planer tidligere, men inntil videre kan det være lurt å forholde seg småskeptisk til ryktene.

At Nintendo før eller siden likevel vil stoppe opp Wii U-satsningen bør ikke overraske noen. Konsollen har vist seg å være ganske lunken, særlig tatt i betraktning forgjenger Nintendo Wii som har solgt over 100 millioner eksemplar.

NX i horisonten

Alt vi vet om NX fra pressekonferansen i mars 2015.
Nintendo

Det var først i mars 2015 at Nintendo først kastet lys på NX. Da sa daværende sjef Satoru Iwata at det skulle bli «en ny maskinvare med et helt nytt konsept» under pressekonferansen.

Siden den gang har vi fått små rykter og bruddstykker av informasjon om Nintendos planer. I juli hevdet Digitimes at selskapet hadde bedt sine maskinvarepartnere hos Foxconn Electronics om å begynne arbeidet med å produsere tidlige versjoner av konsollen i oktober, og å belage seg på masseproduksjon av enheten i mai eller juni 2016.

Mer konkret informasjon om konsollen forventer vi at vi får under E3 i år.

Siste fra forsiden