Nintendo solgte 3DS-spill i hopetall i 2013

Samtidig virker det som om konsollsalget sliter med å skyte fart.

Nintendo 3DS solgte mange spill i fjor.
Nintendo, fargejustering av Gamer.no

Det er snart tre år siden Nintendo først presset ut håndholdte Nintendo 3DS på markedet, og spillmaskinen gjør det stadig bedre. I en pressemelding sendt ut fredag kunne spillselskapet proklamere en økning på 45 prosent i spillsalget gjennom 2013, sammenlignet med 2012. Det betyr at over 16 millioner spill ble solgt i fjor.

Det gode spillsalget kan skyldes et godt utvalg av spill i 2013. Flere store titler ble sluppet i fjor, og toppkarakterene har haglet her på Gamer.no. Spill som Bravely Default, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, Fire Emblem: Awakening og Pokémon X/Y utmerket seg særlig i fjor.

Konsollsalget synker

Samtidig melder selskapet at de nå har solgt over 11,5 millioner Nintendo 3DS-maskiner så langt i Amerika. Det er vanskelig å vite hvor mange av disse som ble solgt i månedene før jul, men i følge en rapport hadde Nintendo sendt totalt 11,43 millioner konsoller til forhandlere i regionen innen oktober.

Etter alt å dømme peker uansett maskinvaretallene nedover for selskapet i det lange løp. Nintendo sendte ut færre konsoller til forhandlere i 2012 enn i 2011, og når finansåret ender om tre måneder er det lite sannsynlig at denne trenden har snudd om vi ser på tallene mellom april og september i fjor.

Riktignok har Nintendo sendt ut over 35 millioner maskiner til forhandlere sammenlagt til nå – godt over 5 millioner mer de greide å sende ut av forgjenger Nintendo DS på like lang tid.

I høst lanserte Nintendo en 3D-løs utgave av konsollen:
Vi hadde blandede følelser om NIntendo 2DS da vi testet konsollen i fjor »

Siste fra forsiden