Nintendo sparer på godsakene

Derfor får du så få 3DS-titler i år.

Hittil har det vært langt mellom Nintendos egne 3DS-titler, noe Nintendo også har tatt selvkritikk for.

Så gikk heller ikke salget av den nye håndholdte konsollen som forventet, og Nintendo så seg nødt til å sette ned prisen drastisk seks måneder etter lansering.

I lys av dette er det kanskje et paradoks at Nintendo selv ønsker å spre egentitlene utover et større tidsrom.

Super Mario 3D Land

Nintendo-strategier

I en tale til investorene (via CVG) forklarte Nintendo-presidenten, Satoru Iwata, denne fordelingsstrategien litt nærmere.

– Spill må være ferske, så det er ikke praktisk å utsette dem alt for lenge. Men vi tror at noen av dem kan skyves litt fremover, sånn at det går noe tid mellom når de er ferdige og når de lanseres, sa Iwata. Videre forklarte han:

– Dette er utfordringen vi har med 3DS. Når vi for eksempel ser på spillene som slippes i slutten av året er det så tett med titler at dersom vi la til flere titler, ville ikke salget øke. Derfor har vi utsatt flere titler til tidlig neste år isteden.

Etter planen kan vi vente oss både Super Mario 3D Land og Mario Kart 7 innen nyttår, mens Kid Icarus: Uprising og Luigi's Mansion 2 er ventet først til neste år.

Nintendo annonserte nylig resultatene fra det siste halvåret, hvor selskapet gikk med et underskudd på rundt 70 milliarder yen. Det tilsvarer omlag fem milliarder norske kroner. Det er et vesentlig større underskudd enn tilsvarende periode ifjor, hvor selskapet hadde et underskudd på to milliarder yen, melder CVG.

Årsresultatet til selskapet har ikke gått i rødt på årevis, men nå spås det at Nintendo risikerer sitt første årsunderskudd på 30 år.

Skylden skal ifølge Nintendo både svakere konsollsalg og en uheldig valutakurs stå for.

Les også: Kjøpte du 3DS før priskuttet?

Siste fra forsiden