Nintendo tapte søksmål om teknologien bak Wii

Philips fikk medhold i rettsak om patenter for bevegelseskontrollere.

Phiips har tydeligvis krav på teknologien bak Wii U.
Nintendo

Like før helgen endte Nintendo opp med å tape et søksmål fra Philips i Storbritannia. Den japanske spillgiganten har brukt to av teknologiselskapets patenter for bevegelseskontroller i Nintendo Wii og Wii U uten lov. Dette melder Bloomberg.

Philips har også ført tatt søksmålet til andre land, blant annet Nord-Amerika og Tyskland og Frankrike. Ifølge rettsdokumentene fra statene på den andre siden av Atlanterhavet er det to patenter som Philips har vunnet gjennom som sine egne, og som Nintendo skal ha brukt urettsmessig.

Nintendo står på sitt

Wii-kontrolleren er en av tingne Philips hevder bryter med sin patent.

I søksmålet nevnes Wii, Wii-kontrolleren og Wii Remote Plus, samt Nunchuck-kontrolleren, balansebrettet til Wii, Wii U-konsollen, Wii U GamePad-en, Wii Mini og Wii MotionPlus som etter sigende bryter den første patenten om bevegelseskontroller. I tillegg skal Wii U og GamePad-en bryte den andre patenten som handler om trådløs teknologi.

Nintendo velger på sin side å anke avgjørelsen, og mener på sin side at de to patentene er ugylidge.

– Nintendo har lang fartstid med å utvikle innovative produkter samtidig som de respekterer andres rettigheter. Nintendo vil jobbe for at domme ikke skal påvirke det fortsatte salget av dets høyt ansette vidospillprodukter, spill og tilbehør, og kommer til å fortsette ned å sørge for at alle lovlige grep tas for å forhindre at det blir opphold i den daglige driften, forteller bedriften i en formell uttalelse til Bloomberg.

Slike patentsøksmål er langt fra noe nytt i bransjen. I 2011 ble det for eksempel importforbud på PlayStation 3 på grunn av et søksmål mellom LG og Sony. Nintendo selv har også vært i lignende situasjoner før – senest i 2012 da de vant en lignende sak om teknologien bak Wii-kontrollerne.

Etn annen profilert uenighet er tvisten mellom Oculus VR og ZeniMax
Zenimax hevder at Oculus stjal teknologi fra iD Software »

Siste fra forsiden