Nintendo kom seirende ut av patentsøksmål

Spillgiganten bryter ikke med patent på trådløse kontrollere.

I en pressemelding (via Joystiq) forteller Nintendo at de nylig kom seirende ut av et fire år gammelt søksmål. I 2008 saksøkte nemlig Copper Innovations både Nintendo og Sony for brudd på deres patent på en «håndholdt datamaskininputenhet og metode». Enhetene det var snakk om var da Nintendos Wiimote og Nunchuck, og Sonys PlayStation 3-spake og fjernkontroll.

Saken var opp i den amerikanske varianten av tingretten i Pittsburgh, der dommeren bestemte at det ikke var behov for en jury-prosess. Dermed kan Nintendo sprette champagneflasken.

Denne lille dingsen kunne ha kostet Nintendo en hel del.

– Vi er veldig fornøyde med rettens avgjørelse. Nintendo har en lang historie med å utvikle innovative produkter samtidig som vi respekterer andres rettigheter, forteller Nintendos advokatsjef, Richard Medway i pressemeldingen.

Lang stevningshistorie

Dette er langt fra første gang Nintendo saksøkes for teknologien sin. Kanskje mest kjent er saken fra 2008 der det lille selskapet Anascape stevnet Mario-giganten for brutt på patenter relatert til en «3D-kontroller med vibrering». Dette kunne ha ført til at Nintendo hadde måttet stoppe salget av GameCube-spaker og Wiimoter.

Den gang tapte Nintendo først så det ljomet, og fikk saksomkostningsregningen på 21 millioner amerikanske dollar slengt i fleisen. Men slik det av og til går med slike saker greide Nintendo å berge skinnet og fikk saken omgjort to år senere.

Les også: Patentbråk igjen Les også: Sony og Nintendo saksøkes

Spill

Les også

Siste fra forsiden