Wii U er regionsperret.
Wii U er regionsperret. (Bilde: Nintendo)

Nintendo tenker på å fjerne regionlåsen

Den siste bastionen for regionsperre på konsollene ser mot fremtiden.

I et investormøte nylig ytret Nintendo-sjef Satoru Iwata at selskapet nå ser på regionlåsing som noe de kan komme til å endre på i årene som kommer. Nintendo har siden Nintendo Entertainment System hatt regionlås på sine stuekonsoller, og siden Nintendo DSi har de håndholdte maskinene også vært låst til sine kontinenter. 

Chrono Cross kom til PlayStation, men kun i Nord-Amerika og Japan.
Chrono Cross kom til PlayStation, men kun i Nord-Amerika og Japan.Bilde: Square Enix

Iwata virker å se på regionsperre som noe som ikke er en nødvendighet lenger, slik det har vært tidligere. 

– Spillbransjen har tidligere vært kjent for å bruke lang tid på å lokalisere spill, samt en del annet, slik som å måtte håndtere markedsføring i forskjellige land, eller spill som har brukt lisensiert innhold uten å ha lisensen til materialet globalt, og mye annet, forteller han, ifølge en oversettelse av investorsamtalen gjort av NeoGAF-medlemm Cheesemeister.

Skjer ikke over natta

At regionsperring lenge har vært noe som har eksistert primært for å kunne kontrollere markedet mellom de forskjellige regionene, heller enn å tjene forbrukerne, er han helt åpen om. Det er dette han og Nintendo nå vurderer om bør endres.

Lenge kunne ikke amerikanerne spille Xenoblade Chronicles – spillet kom først til Europa og Japan.
Lenge kunne ikke amerikanerne spille Xenoblade Chronicles – spillet kom først til Europa og Japan.Bilde: Nintendo

– I fremtiden, dersom vi låser opp regionene for å tjene forbrukerne, kan vi også tjene på det. Samtidig, å låse opp regionene gjør at vi må løse en del problemer, så selv om jeg i dag ikke kan si om vi tenker å låse opp regionene skjønner vi at det er en ting vi må vurdere å se på fremover, sier Iwata.

Regionlåsing har vært gangbart i bransjen svært lenge, og har i utgangspunktet rammet forbrukere på en måte som har gjort det vanskeligere å importere spill. Per dags dato er det kun Wii U og Nintendo 3DS som er regionlåst, mens både Xbox One og PlayStation 4 er åpent for alle.

Planen var først å gi Xbox One regionsperre, men...
Microsoft droppet harde nettkrav og sperrer i Xbox One »

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen