Nintendo tenker på å fjerne regionlåsen

Den siste bastionen for regionsperre på konsollene ser mot fremtiden.

Wii U er regionsperret.
Nintendo

I et investormøte nylig ytret Nintendo-sjef Satoru Iwata at selskapet nå ser på regionlåsing som noe de kan komme til å endre på i årene som kommer. Nintendo har siden Nintendo Entertainment System hatt regionlås på sine stuekonsoller, og siden Nintendo DSi har de håndholdte maskinene også vært låst til sine kontinenter.

Iwata virker å se på regionsperre som noe som ikke er en nødvendighet lenger, slik det har vært tidligere.

– Spillbransjen har tidligere vært kjent for å bruke lang tid på å lokalisere spill, samt en del annet, slik som å måtte håndtere markedsføring i forskjellige land, eller spill som har brukt lisensiert innhold uten å ha lisensen til materialet globalt, og mye annet, forteller han, ifølge en oversettelse av investorsamtalen gjort av NeoGAF-medlemm Cheesemeister.

Skjer ikke over natta

At regionsperring lenge har vært noe som har eksistert primært for å kunne kontrollere markedet mellom de forskjellige regionene, heller enn å tjene forbrukerne, er han helt åpen om. Det er dette han og Nintendo nå vurderer om bør endres.

– I fremtiden, dersom vi låser opp regionene for å tjene forbrukerne, kan vi også tjene på det. Samtidig, å låse opp regionene gjør at vi må løse en del problemer, så selv om jeg i dag ikke kan si om vi tenker å låse opp regionene skjønner vi at det er en ting vi må vurdere å se på fremover, sier Iwata.

Regionlåsing har vært gangbart i bransjen svært lenge, og har i utgangspunktet rammet forbrukere på en måte som har gjort det vanskeligere å importere spill. Per dags dato er det kun Wii U og Nintendo 3DS som er regionlåst, mens både Xbox One og PlayStation 4 er åpent for alle.

Planen var først å gi Xbox One regionsperre, men...
Microsoft droppet harde nettkrav og sperrer i Xbox One »

Siste fra forsiden