Norge får ikke spillstreaming til PlayStation 4 med det første

Europa har for dårlig bredbånd for Sonys Gaikai-satsing.

Siden avdukingen av PlayStation 4 har ikke Sony snakket så mye om spillstrømmingstjenesten Gaikai her i Europa. Våre spillbrødre i Amerika har på sin side fått lovnad om at skyspilltjenesten skal rulles ut i sin region i begynnelsen av 2014. Da vil innbyggerne i hamburgerland få meske seg i PlayStation 3-spill som strømmes til PlayStation 4, og senere PS Vita og PlayStation 3.

Til Edge forteller nå Sony Computer Entertainment-sjefen Jim Ryan hvorfor de to regionene forskjellsbehandles.

– Europa er selvfølgelig på veikartet for tjenesten en gang i fremtiden, men på grunn av problemer vi ikke kan gjøre noe med har vi ikke en tidsplan enda, forteller han til bladet.

Besværlig bredbånd

Problemene skal være relatert til varierende bredbåndsutbredelse i Europa, noe som tilsynelatende er alfa og omega for en tjeneste som Gaikai. Under sin presentasjon på Gamescom nevnte Ryan at bredbånd kan være et problem i flere deler av regionen, og at Sony har sikret seg avtaler med bredbåndsleverandører, blant annet Virgin Media i Storbritannia, som skal sørge for at PlayStation-eiere får prioritet på nettlinjen.

Det blir umulig å spille The Last of Us på PlayStation 4 uten Gaikai.
Sony Computer Entertainment

Skytjenester som Gaikai krever stabilt Internett for å kunne motta og sende informasjon kjapt nok til at det ikke merkes for brukeren. I praksis sendes et video fra en serverpark til spilleren, som på sin side gir respons på videoen via kontrollerinput. Dette må skje lynkjapt for at spilleren ikke skal føle etterslep.

Sony kjøpte Gaikai sommeren 2012 for om lag 2,2 milliarder kroner, og fikk da alt av teknologi og infrastruktur med på kjøpet. Da PlayStation 4 ble avduket i februar understreket spillgiganten at Gaikai-satsingen ville fortsette, og at målet var å kunne bruke tjenesten til å streame spill over Internett som et substitutt for PlayStation 4s manglende bakoverkompitabilitet.

PlayStation 4 kommer i salg her i Norge den 29. november, da til en veiledende pris på 3490 kroner.

Les også: Mer om PlayStation 4 Les også: Alle PlayStation 4-spill blir nedlastbare

Siste fra forsiden