Counter-Strike: GO / LGB eSports

Norges Counter-Strike-håp kvalifiserte seg til ESL One med glans

Samtidig ble favorittene overrasket av antatt svakere motstand.

LGB eSports etter den avgjørende seieren mot Flipsid3 i helgens ESL One-kvalifisering.
ESL/YouTube

Dette er lagene i ESL One Katowice

Vis mer

Virtus.Pro
Penta SPORTS
Ninjas in Pyjamas
fnatic
Na`Vi
HellRaisers
EnVyUs
Team SoloMid
Counter Logic Gaming
Titan
LGB eSports
Flipsid3 Tactics
Cloud9
Vox Eminor
KaBuM.TD
3DMAX

Denne helgen ble kvalifiseringen til ESL One Katowice avholdt i Polen, med 16 lag som skulle kjempe om åtte plasser til hovedturneringen som starter 12. mars. Kvalifiseringen begynte på lørdag med den første gruppen, der LGB var en av favorittene til å ta seg videre. Storfavorittene under kvalifiseringen, Titan, var også del av samme gruppe som våre norske håp.

LGB mot Flipsid3 på Inferno.

I sin første kamp møtte LGB det danske laget Copenhagen Wolves, som nylig hadde byttet lagoppstilling. Etter at Wolves vant knivrunden måtte LGB starte på terroristsiden, den antatt svakere siden på Inferno. Men våre norske venner imponerte, og ved halv tid stod det 10-5 til LGB. Wolves prøvde hardt å komme tilbake i andre omgang, men tapte til slutt overbevisende 16-8. Et meget klart overtak til LGB.

I sin andre kamp for dagen, en kamp som kunne sende de videre til hovedturneringen med seier skulle de møte Flipsid3, også denne gang på Inferno. Forskjellen var at nå skulle LGB starte på antiterroristsiden etter å ha vunnet knivrunden. Men nordmennene klarte bare å kjempe til seg åtte runder når kartet var halvspilt, og stillingen var da 8-7. Men med strålende terroristspill klarte de til slutt å ta knekken på ukrainerne og vant kampen 16-11 og var dermed klar for ESL One Katowice.

Favorittene slet seg videre

Azad «topguN» Orami fra Vox Eminor under ESL One Cologne.

Titan var på forhånd storfavoritt til å ta seg videre i turneringen, men jumbolaget Piter fra Russland, som ingen hadde hørt om på forhånd hadde tenkt det annerledes. På kartet Cache, måtte de ut i firedobbel overtid før avgjørelsen falt, og Titan klarte knepent å vinne kampen 28-24. Titan avanserte dermed til neste runde, men ble slått av overraskelsen CLG, det nystartede amerikanske laget som klarte å kvalifisere seg til hovedturneringen som første lag i gruppe A. Titan gikk også videre, men måtte spille for den siste og avgjørende plassen i gruppa mot Copenhagen Wolves.

I gruppe B var det også stor ståhei, der overraskelsene kom på løpende bånd. Brasilianske KaBuM og australske Vox Eminor klarte begge å kjempe seg videre etter strålende spill mot lag som på forhånd var tippet som klare kandidater til å kvalifisere seg. Amerikanske Cloud9 var den soleklare vinner i gruppe B, og kvalifiserte seg som første lag på søndag.

Resultater

Gruppe A

Hjemmelag BortelagResultat
Titanvs. Piter 28-24
Counter Logic Gamingvs. Gamers2 16-14
Team Liquid vs. Flipsid3 Tactics14-16
Copenhagen Wolves vs. LGB eSports8-16
Titanvs. Counter Logic Gaming14-16
Flipsid3 Tacticsvs. LGB eSports11-16
Piter vs. Gamers2 19-17
Team Liquid vs. Copenhagen Wolves 16-10
Flipsid3 Tacticsvs. Piter16-3
Titanvs. Copenhagen Wolves16-4

Gruppe B

Hjemmelag BortelagResultat
Cloud9vs. INSHOCK 16-2
mousesportsvs. KaBuM.TD 16-10
3DMAXvs. Vox Eminor11-16
ESC Gamingvs. dignitas11-16
Cloud9vs. mousesports16-14
Vox Eminorvs. dignitas16-13
INSHOCKvs. KaBuM.TD11-16
3DMAXvs. ESC Gaming16-8
dignitasvs. KaBuM.TD3-16
mousesportsvs. 3DMAX8-16
Les også
Slik følger du den store Counter-Strike-turneringen denne uka

Siste fra forsiden