Norsk nettstrategispill blir gratis

Fifth Season håper ny finansieringsmodell vil gjøre susen for AD2460.

Det norske nettbaserte strategispillet AD2460 ble lansert midt i juleferien i fjor. Drømmen var å lage et science fiction-«WMMO» for den neste generasjonen. Gjengen bak spillet, Fifth Season, har tidligere gitt oss det voldsomt populære Planetarion på begynnelsen av 2000-tallet.

Selv om spillet stadig har videreutviklet seg siden lanseringen har det ikke hatt den veksten Fifth Season hadde sett for seg med en annonsemodell. Om få dager lanseres «Patch 7», som skal gjøre spillet fullstendig gratis for alle.

Er imot «pay to win»

Visuelle kampeffekter i AD2460.

Etter at oppdateringen trer i kraft vil alle brukerkontoer gjøres om slik at ingen spillere trenger å betale noe mer.

Fifth Season skriver i en pressemelding at de er høyst imot å gå i «pay to win»-fella, som mange gratisspill går i. Dette innebærer ofte at spillerne som betaler penger får enorme fordeler over de som ikke åpner lommebøkene sine.

Det du kan bruke penger på i AD2460 vil være basert på «ekstra moro og nye modifikasjoner». Du kan kjøpe nye grafiske elementer til spillet, plassere skuddpremier på motstanderne dine, eller delta i krigsleker der du kan utfordre andre spillere uten frykt for å miste flåten din.

Fifth Season lover i sin pressemelding at disse ekstrafunksjonene vil bli utvidet ytterligere i kommende oppdateringer.

Vår journalist Joachim Froholt prøvde seg på AD2460 i februar:
Hva han synes om spillet kan du lese her »

Siste fra forsiden