Norsk rollespill fikk pengestøtte

Norsk Filminstitutt har delt ut nye millioner.

Norsk Filminstitutt fortsetter å dele ut penger til lovende norske spillprosjekter. Denne gangen har de fordelt nesten 2,8 millioner norske kroner på fem prosjekter.

– NFI mottok 23 søknader og prosjektene var av høy kvalitet, så også i denne søknadsrunden var konkurransen om midlene hard, sier rådgiver for spill i Norsk filminstitutt Kaja Hench Dyrlie på organisasjonens nettsted.

Den største vinneren ble spillet Skar – Hammeren vender tilbake (avbildet i toppen). Dette spillet, som utvikles for iPhone, iPad og Mac (og kommer forhåpentilgvis til PC senere), stakk av med 1,5 millioner kroner, altså over halvparten av den totale potten.

Skar er et enspillerrollespill satt til en fantasiverden med elementer av norrøn mytologi. Handlingen foregår i og rundt den fiktive vikingbyen Skar, som spilleren bruker som base for sine mange eventyr og skattejakter. Vi får tre forskjellige heltefigurer å velge mellom, og i tillegg til å drepe monstre med sverd og magi må vi løse nøtter og finne skatter.

– Det finnes i dag nær 500 000 ulike spill i Appstore, men vi tror Blink Studios med sin kompetanse og ambisjoner vil å skille seg ut i apps-markedet med dette gjennomarbeidede og ambisiøse spillet, sier Dyrlie.

Skar utvikles av et nytt selskap ved navn Blink Studios. De befinner seg i Oslo, og består av fire bransjeveteraning med erfaring fra selskaper som Funcom, Innerloop, Computer Artworks og Shiny Entertainment. De har blant annet jobbet med spill som The Secret World, Age of Conan, Drømmefall, The Thing, IGI 2, Anarchy Online, Den Lengste Reisen og Messiah – noe som lover godt.

Among the Sleep.

Det mørke eventyret Among the Sleep (PC og Mac) fikk 225 000 kroner. Dette utvikles av et selskap ved navn Krillbite Studio, hvor du får oppleve en svært skummel natt fra perspektivet til et to år gammelt barn. NFI beskriver spillet som originalt, og tror det vil tilby en spesiell spillopplevelse.

Rolle/strategispillhybriden Heroes Guild (iOS, Android, Windows og Mac) fikk 150 000 kroner. Dette spillet lages av Kristanix Games, og gir deg i oppdrag å kontrollere ditt eget eventyrerlaug. Du må trene opp eventyrere som kan legge ut på spennende eventyr i spillets fantasiverden, og du kan velge å ta kontroll over dem selv for å sikre at oppdragene blir utført skikkelig.

Ellers fikk Elleville Spill 500 000 kroner i støtte, mens Vennebyen fikk 400 000 kroner. Begge er barnespillproduksjoner for iOS.

Siste fra forsiden