Norsk Wii U-dato avduket

Vi kan kose oss med den nye konsollen før Japan.

I en pressekonferanse torsdag ettermiddag annonserte Nintendo at Wii U kommer til Norge og resten av Europa den 30. november.

Som Nintendo viste i sin japanske presentasjon vil de selge to forskjellige pakker, en «basic»-pakke og en «premium»-pakke. Grunnpakken har 8 gigabyte med lagringsplass, mens premiumpakken skilter med 32 gigabyte, samt en kopi av Nintendoland.

Vi i Europa får i tillegg en ekstra bundle som inneholder en svart Wii U-konsoll med 32 gigabyte lagringsplass, en svart Pro Controller og Ubisoft-spillet ZombiU. Det er ikke kjent om pakken også inneholder en kopi av Nintendo Land slik premiumpakken gjør.

Forhandlerne setter prisen selv

Noen pris på pakkene ble ikke oppgitt, da forhandlere setter prisen selv her på kontinentet. Om vi skal spekulere litt, basert på den japanske og amerikanske prisen, er det ikke urimelig å tro at grunnpakken vil koste mellom 2500 og 3000 kroner, mens premiumpakken vil ligge mellom 3000 og 3500 kroner.

Oppdatering 14. september: Komplett og Elkjøp har gått ut med listepris på 4000 kroner for grunnpakken, mens MPX og CDON oppgir 4500 kroner for premiumvarianten. Det oppgis forøvrig at en ekstra spillskjermkontroller koster 1700 kroner.

Det ble bekreftet at også europeiske kunder vil kunne overføre de gamle spill man har kjøpt på Nintendo Wiis Virtual Console- og WiiWare-butikk – en gledelig nyhet for oss som har investert en god del i de digitale titlene tidligere.

Nintendo viste også flere lanseringstitler. Fra før av visste vi at Nintendos internutviklede lanseringstitler er Nintendo Land og New Super Mario Bros. U, men nå er det også kjent at en god slump med tredjepartspill blir tilgjengelige. Fra Ubisoft får vi Rayman Legends og ZombieU, THQ kommer med Darksiders II, mens EA frister med FIFA 13 og Mass Effect 3: Special Edition på lanseringsdagen.

I tillegg er et lite knippe nedlastbare titler tilgjengelig ved lansering. Trine 2: Director's Cut, Nano Assault Neo, og Toki Tori 2 vil alle ligge klar til nedlasting på Nintendos e-shop den 30. november.

Les også: Wii U debuterer i Japan i desember Les også: Vi har prøvd Wii U

Siste fra forsiden