Norske Among the Sleep pusses opp

Den forbedrede utgaven blir gratis for de som allerede har spillet.

Among the Sleep bød på en annerledes grøsseropplevelse da det kom ut i 2014, og om du ennå ikke har testet spillet har du nå fått et nytt insentiv. Den norske utvikleren Krillbite har nemlig kunngjort at spillet kommer i en ny og kraftig oppgradert versjon.

Among the Sleep: Enhanced Edition lanseres på Steam-plattformen til Windows, Mac og Linux den 2. november, og de som allerede har spillet vil få det gratis. Konsollversjoner er også på vei, men datoen for disse er ennå ikke klar. En trailer for den nye utgaven ser du øverst.

Den nye versjonen av spillet vil by på forbedret grafikk, ny dialog og nye spillmekaniske elementer som ikke er redegjort for i detalj. I tillegg har Krillbite lagt til nytt innhold i form av et helt nytt museumsnivå som lar deg gå bak kulissene til hovedspillet.

Spillet får blant annet bedre grafikk og diverse spillmekaniske endringer.
Krillbite

Var aldri helt fornøyd

Ifølge utvikleren har endringene ført til at opplevelsen som helhet har løftet seg, og at spillet nå føles mer komplett og oppslukende. Krillbite har nemlig alltid ment at spillet trengte forbedringer, til tross for god mottakelse.

– Overgangen fra et ambisiøst, kunstnerisk og naivt studentprosjekt til et kommersielt levedyktig dataspill var turbulent og krevende. Selv om spillet har blitt en kritikermessig og kommersiell suksess var vi aldri 100 prosent fornøyd med sluttresultatet. Derfor tok vi noen måneder denne sommeren og gikk tilbake til Among the Sleep. Vi er eldre og mer erfarne nå, skriver Krillbite på bloggen sin.

Among the Sleep er et førstepersons grøsserspill hvor man styrer et forsvarsløst barn som gjør omgivelsene levende og skremmende med sin egen fantasi. Her på verket var vi ganske fornøyd med spillet, men samtidig hadde det også noen svakheter, og vi endte på 7 av 10 poeng.

– Det byr på en unik opplevelse, ikke bare fordi det putter deg i sokkene til en toåring, men fordi det tar for seg temaer vi veldig sjeldent ser i mediet vårt. Dessuten er det, i alle fall i starten, genuint skremmende og guffent, skrev vår anmelder.

Krillbite har et nytt spill på gang: Det heter Mosaic »

Siste fra forsiden