Norske spesialstyrker i neste Medal of Honor

I Warfighter kan du spille med Hærens jegerkommando.

EA benyttet i går kveld GDC-messen i San Francisco til å avsløre flere detaljer om Medal of Honor: Warfighter. Spillet kommer i salg 23. oktober og tar sats på å skildre en rekke moderne konfliktsituasjoner i stedenfor bare én, slik Medal of Honor-serien typisk sett har gjort.

Global terrortrussel

De første skjermbildene fra Medal of Honor: Warfighter.

Spillets handling foregår i en rekke land. Det er fortsatt de topptrente og svært disiplinerte US Tier 1-operatørene som leder an i kampanjen, og det betyr at flere spillfigurer fra 2010-spillet kommer tilbake. Hovedhistorien handler om Preacher, som finner ut at familien går i oppløsning etter å ha vært for lenge ute i krigen. Når verden brått står overfor et terrorangrep, må Preacher og hans kolleger likevel nok en gang inn for å gjøre jobben ingen andre ønsker eller makter.

– Spillet gir deg forskjellige oppgaver, fra å redde gisler i Filippinene til å eliminere pirattrusler langs kysten av Somalia, og er en intens og personlig tolkning av dagens kamper mot den globale terrortrusselen, står det i en pressemelding.

Personlig og autentisk historie

Historien i spillet har ifølge Los Angeleles Times kommet frem på litt utradisjonelt vis. For seks år siden diktet to amerikanske spesialsoldater opp en fortelling mens de ventet på nye ordrer. De skapte helter, som var inspirert av ledere og medsoldater som de beundret. Deretter kom de opp med plot, personligheter og oppdrag, basert på erfaringer i US Joint Special Operations Command.

Under en i permisjon i 2006 bestemte de seg for å vise notatene til Medal of Honor-produsent Greg Goodrich. Han øynet muligheten til å lage nye spillopplevelser basert på dette manuskriptet.

– Medal of Honor: Warfighter gir spesialstyrkene en sjanse til å fortelle den personlige historien sin om brorskap, familie og kampen som utkjempes for øyeblikket, forteller Goodrich i pressemeldingen.

EA er tydelige på at de ønsker autentisitet, respekt og ære for dagens soldater. Spillet er designet for å sette søkelys på den spesielle situasjonen soldatene er i, med ekte følelser og ekte trusler.

Samme spillmotor som Battlefield 3

Våre utsendte på GDC fikk se spillklipp fra Indonesia. Her var det utdrag fra telefonsamtaler med en bekymret kone, som sukket over spesialsoldatmannens livsstil. Demonstrasjonen viste soldater som knertet fiender i en by i Filipinene, mens de vasset med vann opp til knærne. Deretter viste EA frem et båtoppdrag hvor spilleren bombarderte bosetninger langs elvekanten med fiender på verandaene. Det var heftige skuddvekslinger i korridorene og en generelt turbulent livsstil som preget de første scenene.

Les også
Anmeldelse:

I flerspillerdelen kan spillere kjempe mot hverandre som en av tolv spesialstyrker. I en en fersk trailer (se nederst i saken) blir blant annet Forsvarets spesialkommando (FSK) og Hærens jegerkommando (HJK) nevnt sammen med britiske SAS, polske GROM, tyske KSK og amerikanske SEAL/SFOD-D/OGA. EA skisser dette som «Superman mot Batman».

Medal of Honor: Warfighter kommer i salg 23. oktober, for Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Spillet utvikles av EAs Danger Close-studio, og drives av spillmotoren Frostbyte 2.0. Altså den samme som Battlefield 3 bruker.

Siste fra forsiden