Gåter fra Lofoten

Notater fra Amundsens forsvinning

The Secret World byr på nye mysterier.

For få timer siden startet en bruker ved navn «sveinjt» en tråd i forumet til Funcoms kommende massive onlinespill, The Secret World. Han påstår å ha funnet flere notater på loftet hos sin mor i Lofoten.

Hva inneholder egentlig disse mystiske notatene?

Notatene virker å ha blitt skrevet av en person ved navn Nicolas Belmont, og i dem blir det snakket om en reise han har begitt seg ut på med selveste Roald Amundsen og noen fiskere. Både Nicolas Belmont og Roald Amundsen er kjente navn fra tidligere gåter i The Secret Worlds alternativ-virkelighet-spilling-kampanje, og notatene er fra datoene 18. til 20. juni 1928 – som er akkurat de dagene hvor Roald Amundsen forsvant i virkeligheten.

Notatene er mystiske og brukeren «sveinjt» ønsker hjelp av nettsamfunnet til å løse de gjemte gåtene. Dette er tredje rekke med gåter på ganske kort tid fra den alternative-virkelighet-spilling-kampanjen, og fortsatt er det ingen som vet konkret hvor de fører eller hva som skjer når de blir løst.

Den jevne strømmen med gåter har sveiset nettsamfunnet rundt The Secret World tett sammen, og for kort tid siden samlet de sammen en relativt stor sum penger og forsøkte å kjøpe Roald Amundsens ekspedisjonsflagg på en auksjon. De nådde ikke helt opp i auksjonen, men høstet mye ros fra Funcom som var svært stolte av sine tilhengere.

Den unike blandingen av virkelighet og fantasi, av historie og mytologi og av gåter og koder har skapt en helt spesiell setting for The Secret World, og skapt stor interesse blant mange fans. Du kan også ta del i denne alternative virkeligheten og hjelpe til med å løse store mysterier.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden