Nvidia gir ut imponerende teknologidemo

Viser hva dagens grafikkort kan prestere.

Grafikkortprodusenten Nvidia har lansert en teknologidemo (via Joystiq) som viser hva de hvasseste grafikkortene på markedet kan pumpe ut av visuelt godteri. Demonstrasjonen skal først og fremst vise hvilke styrker det nye Nvidia GeForce GTX 690-kortet spiller på, men kan også spilles av på andre nyere kort. Om du vil prøve dette selv kan du laste ned teknologidemonstrasjonen fra Nvidias nettsider.

Magisk regnskog

I demonstrasjonen (som du kan se nederst i artikkelen) ser vi en fargerik regnskog svøpt i måneskinn, med et rikt og detaljert planteliv. Regnskogens høydepunkt er likevel feen Dawn, som demonstrerer flere spennende grafiske elementer.

Ved å ta i bruk DirectX 11-teknologien tessellering, har Dawn for eksempel fått over 40 000 individuelle hårstrå som svaier fint på egen hånd når hun beveger på hodet.

Dawns hårmanke skal inneholde 40 000 individuelle hårstrå.

– Sluttresultatet er mykt og silkeaktig, som om hun nettopp skulle ha hoppet ut av dusjen etter en lang balsam-runde, skriver Nvidia.

Den rike regnskogen er også svært detaljert, og skal på et punkt i demoen bestå av over 4 millioner polygontriangler. Nvidia bruker en del tid på å skryte av den imponerende trestammen som strekker seg langs skoglandskapet. Tessellering skal også her ha spilt en rolle i å gi trestammen sitt troverdige utseende.

– Håper spill blir like gode

De med god husk erindrer kanskje at feen Dawn også figurerte en nå ti år gammel Nvidia-teknologidemonstrasjon, som den gang demonstrerte hva GeForce FX-kortene kunne gjøre. Nvidia oppsummerer blogginnlegget ved å si at selv om denne nye demonstrasjonen ikke kan sies å være ti ganger så pen som den første Dawn-demoen, vil spillutviklere kunne fatte potensialet til store fremskritt:

– Den nye Dawn lever i en verden som er like rik og kompleks som henne. La oss håpe at spill når henne igjen om ikke så alt for lenge, avslutter Nvidia.

Du kan selv laste ned demonstrasjonen fra grafikkgjengens nettsider, men med mindre du har investert om lag 8000,-. i det nye Nvidia GeForce GTX 690-kortet får du neppe full uttelling. Minstekravet er ett stykk Nvidia GeForce GTX 670, men selv det koster like over 3000,-.

Les også: Square Enix imponerer med ny spillmotor Les også: Fortnite blir det første Unreal Engine 4-spillet

A New Dawn - Teknologidemonstrasjon.

Siste fra forsiden