Nvidia saksøkes for å ha villedet kundene med GTX 970

Grafikkortet var svakere enn produsenten påstod.

nvidia, Shutterstock, Dariush M

Grafikkortprodusenten Nvidia blir nå saksøkt for å ha bedrevet villedende markedsføring. Dette melder Digital Foundry.

Selskapet hevdet at GeForce GTX 970 hadde 4 GB GDDR5 VRAM – noe som er nesten riktig.

Problemet er at denne RAM-mengden er delt opp i to deler. Den ene delen har 3,5 GB GDDR5 RAM, mens de siste 500 megabytene er lagt i sin egen del som er betydelig mindre ytelsessterk.

Nvidia GeForce GTX 970 i all sin prakt.

Det er disse detaljene som forbrukerne har slengt seg på. For de som vil grave seg videre ned i det tekniske hevdes det I søksmålet at 500 MB-biten av kortet kjører 80 prosent saktere enn hoveddelen, samt at kortet har færre «render output units» (56 i stedet for 64) og mindre L2 cache (1792kb i stedet for 2048kb) enn beskrevet.

– På grunn av dette burde de bli kompensert, siden alle kunder som har kjøpt et GTX 970-kort har lidd under forsvarets feilaktige oppførsel, siden de ikke fikk produktet de betalte for med tanke på ytelsen nevnt ovenfor, står det i søksmålet.

Nvidia har selv gått ut og bekreftet at de har gjort en feil i dette tilfellet. Ifølge PC Perspective skal feilen ha oppstått på grunn av en misforståelse mellom ingeniørteamet og markedsføringsteamet.

Riktig nok har Nvidia sagt at de vil bistå de som ønsker å bytte kortet eller få pengene tilbake, men kundene som nå saksøker selskapet virker ikke fornøyde med det.

Et annet spillrelatert selskap har vært i rettsnyhetene i det siste.
Fallout-eierene truer indieutvikler med søksmål »

Siste fra forsiden