Ny Final Fantasy XIV-utvidelse er annonsert

Stormblood byr på nye utfordringer, men ikke på PlayStation 3.

På helgens Final Fantasy XIV Fan Festival-show i Las Vegas annonserte Square Enix (via Playstation.com) den neste utvidelsen for det nettbaserte rollespillet, som har fått navnet Stormblood. Ekspansjonen kommer først til sommeren 2017, men utvikleren kunne avsløre litt om hva spillere kan vente seg.

I Final Fantasy XIV: Stormblood går turen til den nye regionen Ala Mhigo, der spillere må forsøke å stoppe terrorveldet til det onde Garlean-riket. Utvidelsen introduserer flere gruppeområder, nye yrker til spillets jobbsystem og nivåtaket skal løftes fra 60 til 70.

I Final Fantasy XIV: Stormblood går turen til Ala Mhigo.
Sony

Ifølge spillsjef Naoki Yoshida benytter utvikleren også anledningen til å innføre diverse endringer til kampsystemet i Final Fantasy XIV. Egenskaper som spillfigurene kan lære seg vil restruktureres slik at det blir lettere å bytte mellom de ulike rollene i spillet, og egenskaper som har vist seg å være ineffektive vil forandres eller fjernes helt.

Til slutt lovte Yoshida at utvidelsen vil introdusere større bærekapasitet for figurene i spillet, slik at man kan ta med seg mer i ryggsekken. Dette skal være en funksjon som har vært etterlyst siden lanseringen av Final Fantasy XIV i 2013, men som ble forsinket fordi den krevde en stor oppgradering av spillets servere.

Dropper PlayStation 3-støtte

Den kommende utvidelsen markerer begynnelsen på et nytt eventyr for Final Fantasy XIV, men den betyr også slutten for spillet på PlayStation 3. Fra og med lanseringen i midten av neste år kutter Square støtte for den eldre konsollen, og spillere blir nødt til å enten oppgradere til PlayStation 4-utgaven eller bytte til spillets PC-versjon.

For å gjøre overgangen lettere vil utvikleren samarbeide med Sony om å gi samtlige PlayStation 3-spillere muligheten til å sikre seg PlayStation 4-utgaven helt gratis. Detaljer om når og hvordan man kan benytte seg av dette tilbudet kunne Square imidlertid ikke dele riktig enda.

Yoshida fortalte også at systemkravene for PC-utgaven vil løftes noen hakk til neste år, ikke ulikt det Blizzard gjorde med World of Warcraft tidligere i år.

Vi testet Final Fantasy XIV på PlayStation 4 i 2014.
– Et solid og vellaget nettrollespill, skrev vår anmelder »

Siste fra forsiden