Ny Gizmondo i oktober?

Gjenopptar kampen med DS og PSP

Etter den opprinnelige katastrofelanseringen er Gizmondo «endelig» på vei tilbake.

Den håndholdte spillkonsollen Gizmondo ble langt fra noen suksess da den først ble lansert. Resultatet var at selskapet bak konsollen gikk konkurs med et brak, godt hjulpet av to svært tvilsomme svenske forretningsmenn. Hele den nesten tragikomiske historien om Gizmondo kan leses hos Wired.

Kommer Gizmondo til å knuse DS og PSP?

Nå ser imidlertid det amerikanske selskapet Media Power ut til å ville skrive et nytt kapittel i Gizmondo-historien. Journalisten Hans Sandberg har nemlig møtt Media Power-sjef Rich Jenkins, som viste ham det som skal være en oppdatert utgave av konsollen.

Jenkins fortalte at nye Gizmondo vil ha samme utseende som før, men komme med en oppdatert grafikkbrikke fra Nvidia og et forbedret batteri. I tillegg vil brukerne kunne velge mellom to operativsystemer, Windows CE (fra Microsoft) og Android (fra Google).

Systemet skal visstnok selges gjennom et nettsted som vil åpne dørene i midten av oktober. Det er ikke kjent hvorvidt lanseringen blir verdensomspennende eller kun begrenset til visse territorier. Det er forøvrig verd å notere at selv om Sandberg fikk se konsollen, ble den aldri skrudd på for en skikkelig demonstrasjon.

Siste fra forsiden