Ny kald krig i Black Ops 2

Det neste Call of Duty-spillet har blitt avduket.

Call of Duty-serien fortsetter med årlige utgivelser, og årets versjon er en direkte oppfølger til Call of Duty: Black Ops. Det første spillet foregikk på åttitallet, under den kalde krigen, og fulgte en gruppe amerikanske soldater på tidvis lyssky oppdrag for staten.

Terror i fremtiden

Oppfølgeren er satt til 2025, og Call of Dutys verden er inne i nok en kald krig – denne gangen med Kina som vestens erkerival. Handlingen starter med at en rekke statsledere, inkludert den amerikanske presidenten, blir angrepet av terrorister. Slemmingene bruker tungt bevæpnede droner for å angripe målene sine, og det oppstår kaotiske og krigslignende tilstander i flere vestlige land.

Som i originalen spiller du spesialsoldat på hemmelighetsstemplet oppdrag, og det blir din jobb å avverge den nye trusselen. Spillfiguren heter David Mason, sønn av Alex Mason fra originalspillet. Gamlefar blir også spillbar, i sekvenser som foregår på åttitallet. Totalt skal cirka en tredjedel av spillet foregå på åttitallet.

Klarer ikke laste video

Det later til at både far og sønn har samme fiende, en viss Raul Menendez. På åttitallet får vi et innblikk i bakgrunnen hans, og finne ut hvorfor han skaper trøbbel i 2025. Frank Woods er også tilbake, på tross av hendelsene i originalen, og vil visstnok hjelpe begge hovedpersonene underveis i spillet.

Valg og konsekvenser

Nye spillelementer inkluderer muligheten til å ta valg underveis i spillet. Disse valgene får konsekvenser, som påvirker handlingen videre. Utviklersjef Dave Anthony sammenligner systemet med «velg ditt eget eventyr»-bøkene som var så populære på åttitallet. Et annet interessant element er at det nå er mulig å feile oppdrag, uten at kampanjen stopper opp og du må prøve på nytt. I stedet må du leve med konsekvensene av tapet.

Avslutningen påvirkes også av valgene dine og hvor dyktig du har vært underveis, samtidig som du får et lite innblikk i hvordan situasjonen kunne ha blitt om ting hadde gått annerledes.

Teaser-videoen viser futuristiske kjøretøyer.

Et viktig element her er «strike force»-oppdrag. Disse dropper Call of Duty-seriens tradisjonelle, lineære nivådesign til fordel for en langt mer åpen og sandkasseaktig opplevelse. I disse oppdragene blir det blant annet mulig å ta kontroll over ulike spesialsoldater underveis. Du kan også spille dem på en litt mer strategisk måte, ved å kontrollere droner utstyrt med kamera og gi ordre til soldatene på bakken. Det du foretar deg under disse oppdragene påvirker konflikten på globalt plan.

Zombier!

Call of Duty: Black Ops 2 har ikke lagt zombiene på hyllen. Som i originalen blir de vandøde hordene en motstander i samarbeidsbasert flerspiller. Vi loves større variasjon og mer innhold, og en helt ny zombie-modus. I tillegg får spillet tradisjonell, konkurransebasert flerspiller, og også her kan vi se frem til nye elementer. Utviklerne håper å inkludere moduser som tiltrekker seg alle typer spillere.

Les også
Anmeldelse:

Vi loves også langt bedre grafikk enn tidligere, og PC-versjonen vil utnytte seg av DirectX 11. Omgivelsene skal være større og mer detaljerte, og figurenes animasjoner skal være bedre.

Spillet kommer i november, til PC, Xbox 360 og PS3. Flere detaljer kan du lese hos The Verge, men vær oppmerksom på at de røper en god del tidlig handling i spillet.

Siste fra forsiden