Ny konflikt for Jagged Alliance

I Jagged Alliance: Crossfire får vi taktisk kamp i Asia.

Tidligere i år fikk vi et gjensyn med Jagged Alliance, en serie taktiske krigsspill med rollespillelementer. Jagged Alliance: Back in Action var en nyutgave av det første Jagged Alliance-spillet, men byttet ut originalens turbaserte kampsystem med et sanntidssystem hvor man også kunne sette spillet på pause for å gi detaljerte ordre til soldatene sine. Målet var å leie inn en gjeng leiesoldater, og gradvis ta over kontrollen i et søramerikansk land.

Nå kan vi se frem til en ny utgivelse i serien. Denne heter Jagged Alliance: Crossfire, og beskrives som en frittstående tilleggspakke. Det vil si at du ikke behøver Back in Action for å spille den, men at det ikke er nok nyheter til at det er en ekte oppfølger.

Crossfire foregår i Khanpaa, en fredelig asiatisk nasjon som opplever brutale angrep fra leiesoldater. Siden landet ikke har noen stor hær å snakke om, har de ikke noe annet valg enn å svare med samme mynt. Dermed får de tak i deg, og du må sette sammen en ny gruppe leiesoldater for å beskytte Khanpaas befolkning.

Sånn kan det gå.

I pressemeldingen loves vi ti nye leiesoldater, nye fiender, våpen og trusler, og en helt ny historie. Crossfire skal også skilte med en valgfri «line of sight»-modus som begrenser det du ser til det leiesoldatene dine kan se.

Jagged Alliance: Crossfire skal etter planen lanseres i løpet av sommeren, og vil bli tilgjengelig både i fysiske spillbutikker og på Steam. Tilhengere av taktiske spill i Jagged Alliance-stil bør forresten få med seg Silent Storm Gold, som ble lansert på GOG denne uken.

Les også: Anmeldelse: Jagged Alliance: Back in Action
Les også: Intervju: – Strategispill har blitt tøysete

Siste fra forsiden