Ny norsk spillmesse åpner til helgen

SpillExpo ønsker å være spillmessen for alle.

Fredag 30. november åpner spillmessen SpillExpo dørene for første gang. Arrangementet finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, og varer til 2. desember.

I messehallen samles spilldistributører, spillutviklere, spillbutikker, utdanningsinstitusjoner, offentlige støtteorgan og, selvfølgelig publikum. Håpet er at nærmere 10 000 skal ta turen for å bivåne de mange utstillerne. Publikum vil kunne spille uferdige og nyutgitte spill, høre på presentasjoner og paneldebatter, samt slå av en prat med utviklere og distributører.

I tillegg kommer det nyoppstartede e-sportinitiativet eSport Norway til å holde turneringer i blant annet League of Legends, StarCraft II og Counter-Strike: Global Offensive. Nintendo kommer også til å kåre en norgesmester i Nintendo, der det konkurreres i Mario Kart 7, Mario Party 9 og et hemmelig spill.

– Håper det kan bli årlig

– Vi blir ingen konkurrent til The Gathering. Vi skal være litt for alle, både for barnefamilier og kjernespillerne. Vi må skille oss ut, og kommer ingen vei med å kopiere noen, forteller messegeneral Julius Solheim på telefon.

Messegeneral Julius Solheim (Bilde: Privat)

Dette er første gang SpillExpo arrangeres, men Solheim håper det kan bli en årlig begivenhet.

– I år har vi 40 utstillere. Neste år er planen å ha med flere, blant annet fra mobilutviklingssiden, og målet å komme opp i totalt 80 utstillere.

Ambisjonene stopper dog ikke der. Med den svenske messen Gamex som største forbilde sikter Solheim høyt. Svenskene greide nemlig å samle nesten 28 000 besøkende i begynnelsen av november.

– På sikt er målet å bygge opp en messe som kan måle seg med GameEx, og som kanskje også kan ende opp med å bli Nordens største og viktigste spillmesse. Vi er absolutt på riktig vei – vi tror publikum kommer til å sette stor pris på årets messe.

Les også: – Norsk e-sport trenger større satsing Les også: Blogg: Spillfest hos søta bror

Siste fra forsiden