Ny PUBG-utfordrer skal la hele 1000 spillere barke sammen på enormt kart

Nå har det kommende Battle Royale-spillet fått navn og teaser.

I fjor høst meldte vi om et nytt, mystisk spill som skal konkurrere med PUBG og dets like, og som lar hele 400 spillere møte hverandre på et digert kart. Som blant andre VG247 melder har spillet nå fått både navn og en kort teaservideo.

Det nye spillet skal hete Mavericks: Proving Grounds og utvikles av det britiske studioet Automaton Games. Teaseren fra spillet, som riktignok ikke viser oss veldig mye, kan du se øverst.

Mavericks: Proving Grounds skal altså by på en «battle royale»-modus som i første omgang skal støtte opptil 400 spillere, og i tillegg opererer det med et digert kart på 12 x 12 kilometer. PUBG har til sammenligning opptil 100 spillere og et kart på 8 x 8 kilometer.

Konseptkunst fra spillet.
Automaton

Planlegger hele 1000 spillere

På litt lengre sikt er planen imidlertid at spillet skal støtte saftige 1000 spillere på samme kart, noe som mildt sagt er ambisiøst. For å realisere dette skal Automaton bruke en ny løsning kalt SpatialOS, som i korte trekk fungerer ved å bruke nettskyen til å koble sammen servere på en slik måte at spillet kan bruke dem som én diger server.

I et intervju med nettstedet Polygon tidligere denne måneden forklarte Automaton at løsningen, i tillegg til å åpne for digre områder, også muliggjør mye høyere realisme og detaljnivå i nettbaserte spillverdener. Konkret innebærer dette blant annet dyreliv som reagerer på spillerens adferd, løvblader som flytter seg rundt, realistisk ødeleggelse av omgivelser, dynamisk brann og fotspor fra andre spillere.

Flere detaljer om det ambisiøse spillet skal ifølge utviklerne komme på GDC-konferansen i år, som avholdes fra 19. mars. Det skal etter hvert også komme en betatesting av spillet, riktignok med langt færre spillere i første omgang, og for oppdateringer om dette kan du legge igjen e-postadressen din på spillets hjemmeside.

Det er mange aktører i battle royale-sjangeren: Fortnite blir også stadig mer populært »

Siste fra forsiden